Šport
21 ogledov

Zmaga Mäkäräinenove, Gregorinova 14.

Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Saša Despot
Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka biatlonskega sprinta za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu. S progo in dvema streljanjema je Finka ob kazenskem krogu opravila v 20:55,6 minute in za 10,4 sekunde prehitela Italijanko Karin Oberhofer ter za 29,9 sekunde Norvežanko Tiril Eckhoff, ki je prav tako enkrat zavila v kazenski krog.

Lepo izhodišče si je za nedeljsko zasledovanje priborila tudi slovenska reprezentantka Teja Gregorin, ki je z desetimi zadetimi tarčami potrdila dobro strelsko formo, zato čudi relativno velik zaostanek v smučini, saj je na 7,5-kilometrski progi za Kaiso Mäkäräinen zaostala kar 55,1 sekunde.

Glavni trener Uroš Velepec je po tekmi opisal dogajanje in razloge za slabši tek Gregorinove: "Na servisu so takoj povedali, da so izbrali napačne smuči, ni bilo problema v maži. Andreja je imela dobre smuči, Teja pa je izgubljala veliko časa na progi, morala bi biti med peterico. A še vedno ima dobro izhodišče za zasledovanje, 14. mesto je solidno. Ampak škoda je takšne tekme, saj se je počutila dobro. Takih priložnosti je malo, servis imamo odličen, a takšne stvari se zgodijo. Teja je tekaško boljša kot v Östersundu, tako da bi morala biti višje."  

Na zasledovanje se je s 46. mestom uvrstila tudi Andreja Mali (+ 1:50,0/2), mlada Urška Poje je bila 86. (+ 3:30,3/2), Anja Eržen pa 95. (4:05,1/4). "Vzela je kar nekaj skalpov, nabira izkušnje, smo zadovoljni z njo. Malo je imela smole v leže, saj je imela precej vetra in naredila malo premalo korekcije. Hrabro se je borila, a seveda njen nivo ni še takšen kot nekoč bo," je Velepec sicer ocenil debi Pojetove.

Finka je z drugo zmago v sezoni vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Tiril Eckhof povečala na 40 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.