Magazin > Odnosi in prosti čas
41 ogledov

Kaj bi morali narediti takoj zjutraj

bujenje, budilka Shutterstock
Raztezanje telesa ima pozitivne učinke na telo in tudi um.

Nekateri se zjutraj takoj odpravijo pod tuš, nato pa v službo ali po opravkih. Če vprašate psihologinjo s Harvarda Amy Cuddy, je to velika napaka. Strokovnjakinja svetuje, da bi si bilo treba takoj zjutraj vzeti dve minuti in se postaviti v "pozo moči“.

Gre za položaj, pri katerem noge in roke maksimalno raztegnemo. Poze moči naj bi še zlasti koristile osebam z nizko samopodobo. Dve minuti raztezanja v tem položaju naj bi aktivirali hormon testosteron in zmanjšali raven kortizola, hormona, ki povzroča stres. In ravno ta kombinacija – nizka raven kortziola in višja raven testosterona – naj bi bila za samozavest ključnega pomena.

Ljudje, ki ne verjamejo vase, so ponavadi v sključenem položaju. Povlečejo se vase, saj ne želijo zavzeti veliko prostora, zato je za našo samopodobo pomembno, tako Cuddyjeva, da se še v postelji dobro pretegnemo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.