Magazin > Lepota & telo
1439 ogledov

Kaj dan rojstva pove o vas

ženska baloni Shutterstock
Dnevi v tednu so ime dobili po sedmih najvplivnejših planetih, v antičnih časih pa so verjeli, da ima dan, na katerega ste rojeni, velik vpliv na značaj in življenjsko pot.

Nedelja

Nedelji poveljuje Sonce, ljudje, rojeni ob nedeljah, pa že od nekdaj veljajo za srečneže. So karizmatični, vedri in optimistični, žene jih želja po raziskovanju drugačnega, normam se ne podrejajo. Rojeni ob nedeljah so zelo stabilni in vedo, kaj želijo, sreča pa jih spremlja zelo pogosto.

Ponedeljek

Rojeni ob ponedeljkih so zelo čustveni. Ponedeljku vlada Luna, glede na ljudska verovanja pa naj bi bili le nesrečni le trije ponedeljki v letu – prvi aprilski, drugi avgustovski in zadnji decembrski. Na ljudi, rojene v ponedeljek, naj bi imela Luna velik vpliv, zato je tudi nihanje razpoloženja in čustev pri njih pogost pojav. Dobra podpora domačih, kot so družina, prijatelji in partner, jim je zelo pomembna. Od njih namreč črpajo energijo in moč.

Torek

Ob torkih se rojevajo borbeni in temperamentni ljudje. Torek je dobil ime po planetu Marsu, ki je po rimski mitologiji bog vojne. Ljudje, rojeni na ta dan, so zelo močni, borbeni in uporniški. Vedno želijo doseči svoje cilje, a jim pri tem največ težav povzročata nemirnost in nervoza.

Sreda

Ob sredah se rojevajo inteligentni in ekspresivni ljudje, ki imajo pogosto velik vpliv tudi na druge. Ker so nemirni, potrebujejo nenehne izzive, saj lahko le tako normalno delujejo. Na ljudi, rojene ob sredah, vpliva planet Merkur, ki je bil rimski bog trgovine, potovanj in znanosti.

Četrtek

Je dan optimističnih. Vlada mu Jupiter, ki je v mitologiji bog groma in dežja. Je simbol optimizma in dobrega smisla za humor, rojeni ob četrtkih pa imajo tudi zelo izraženo potrebo po svobodi in neodvisnosti, kar se izraža tudi s tem, da le redko dlje zdržijo na enem mestu.

Petek

Petek je pod okrilje vzela Venera, ki je simbol lepote, ljubezni in ugodja. Ljudje, rojeni ob petkih, so čustveni in imajo izrazit čut za umetnost. Pogosto živijo v svojem svetu, so romantični in imajo idealističen pogled na svet. Obožujejo in cenijo lepoto ter stremijo k temu, da bi si z njo zapolnili življenje.

Sobota

Sobota je dan planeta Saturna, ki je v rimski mitologiji bog poljedelstva in žetve, ter sin matere Zemlje. Ljudem, rojenim na ta dan, Saturn prinaša vrline, kot so praktičnost, racionalnost in zrelost. Rojeni ob sobotah so pogosto že v otroških letih in rani mladosti veliko bolj zreli od vrstnikov. Ker si življenje brez načrtovanja le stežka predstavljajo, jih lahko nenadne spremembe hitro vržejo iz tira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.