Kaj dogaja
61 ogledov

Praznik olja in bladeža

vas Padna
V eni najlepših slovenskih vasic bodo predstavili vrhunska oljčna olja slovenske Istre.

Padna je ena najlepših vasi slovenske Istre, ki je že od nekdaj znana po veliki količini pridelanega oljčnega olja. Obdana je z oljčnimi nasadi, v katerih so nekatera drevesa stara tudi več kot 300 let. Poleg tega so vaščani že od nekdaj oskrbovali Piran in Portorož s sadjem in zelenjavo, še posebej so bili znani po bledežu (blitvi).

Predstavili bodo vrhunska oljčna olja slovenske Istre, ki se lahko po svoji kakovosti primerjajo z najboljšimi na svetu. Prav slovensko ekstra deviško oljčno olje je namreč že dvakrat zaporedoma osvojilo prvo mesto na svetovnem prvenstvu v New Yorku.

Na Prazniku olja in bledeža bodo pripravili bogato ponudbo avtohtonih sort oljčnega olja, zdravih kmetijskih pridelkov pridelanih na Šavrinskem gričevju in tradicionalnih istrskih jedi "od enbot". Poleg istrskih kulinaričnih užitkov bo prireditev ponudila tudi možnosti za številne aktivnosti, od sodelovanja na pohodniškem izletu do pristne istrske zabave v večernih urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.