Kaj dogaja
23 ogledov

Razstava Cankar v stripu - Ljubljanski grad

ljubljana 05.10.07 ljubljanski grad; foto:sasa despot Saša Despot
Trije izjemni likovniki – ilustratorji, slikarji, striparji - povezani z literati oz. umetniki besede, so našli moč in draž za prestavitev Cankarjevih večno aktualnih besedil v strip, ki bo napol filmsko, a vseeno statično stripovsko, približal jedkost predelanih Cankarjevih opažanj in karakterizacij nas samih.

Ta razstava je prva, ki želi preseči neprimernost politizacije Cankarjeve literature, ki je v obliki prekomerne pozabe zajela naše šolstvo ter v manjši meri tudi teater, in ji spet vrniti njeno pravo in bistveno vrednost – ogledalo slovenske duše, ki se je v času pred, med in po Cankarju, kaj malo spremenila.

Tako nastali literarno - likovni dvojci poustvarijo Cankarjeva besedila, ki jih za stripovsko izvedbo tudi na novo poimenujejo: 
Boštjan Gorenc Pižama in Tanja Komadina naredita »Moj lajf«, Žiga X. Gombač in Igor Šinkovec »Hlapca Jerneja in pasjo pravico« ter Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič »Hlapce - ko angeli omagajo«.

Razstavo v Galeriji S si je mogoče ogledati vsak dan od 9. do 21. ure
21.6.2018 - 14.10.2018

KJE: Grajska planota 1, 1000 Ljubljana, Slovenia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.