Magazin > Horoskop in Numerologija
59 ogledov

Kaj je numerologija?

Žurnal24 main
Začetki koncepta preučevanja števil in modrosti numerologije se izgubljajo v megli prazgodovine.

Mnoge bo presenetilo dejstvo, da so pred davnimi časi števila častili – obstajajo celo molitve in pesmi, ki so jim bile posvečene. Dandanes se je sled te prvotne esence ohranila le še v numerologiji in delno astrologiji ter feng shuju. Uporaba naukov in smernic, ki jih dajejo numerologija oziroma števila, sega v čase Sumercev, Egipčanov, Kitajcev, v Indijo, ki je zibelka algebre. Najzgodnejša oblika mističnega preučevanja števil se imenuje geometrija. Kot tajni kodni sistem števil je prišla v krščansko teologijo, kabalo, tarot, alkimijo in druga ezoterična preučevanja.

Veliki modreci numerologije verjamejo, da se prek harmonije števil lahko vzpostavi tudi harmonija v našem življenju ter posledično tudi v vesolju. Pitagora vsekakor predstavlja temeljni kamen v zgodovini te vede. On je eden od največjih mislecev, mistikov, matematikov, filozofov, modrecev, astrologov in astronomov. Čeprav se je veliko njegovih dognanj izgubilo v času, pa danes vemo, da je brez dvoma velika večina vseh okultnih učenj na zahodu izšla ravno iz njegovih naukov. Njegov vpliv je viden tudi v življenju Platona, Aristotla ter tudi v novejši evropski miselnosti.

Slavne so njegove besede: "Vse je energija, vse je vibracija,“ – vsako število nosi v sebi svojo vibracijo, s katero vpliva na nas. Vse ima svojo lastno vibracijo, ki deluje v popolni harmoniji z vesoljem. Višja kot je vibracija, več je prisotnega duha, več sile in moči; nižja kot je, več je negativne energije in šibkosti. Ko to združimo, ugotovimo, da je vse vibracija, veliko in majhno; in vse poplesuje v ritmu božanske glasbe oziroma, kot je to poimenoval Pitagora, v glasbi sfer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.