Svet
46 ogledov

Kaj je pa to naplavilo?!

Naplavljena žival EPA
Na obalo je v španskem obmorskem letovišču naplavilo ostanke neobičajne živali z rogovi.

Za katero žival pravzaprav gre, biologi tudi po tednu dni ne vedo. Najdeni ostanki merijo od štiri do pet metrov, telo ima svetlo in dolgo, glavo krasijo rogovi, predvsem pa spominja na žival iz mitologije.

Zagledal glavo z rogovi

Kopalec je na plaži najprej naletel na ogromno glavo z rogovi, po prijavi pa so odkrili še pripadajoče telo. Predvsem zavohali so ga, saj je že močno razpadlo.

"Niti sanja se nam ne, katera žival bi to lahko bila. Je pa zaradi razkrajanja močno, močno smrdela," je povedala Maria Sanchez, koordinatorka za civilno zaščito.

Večino ostankov živali bodo iz varnostnih razlogov pokopali.

Morski pes, riba, zmaj?!

Strokovnjaki sicer ugibajo, ali gre za redko vrsto morskega psa ali za ribo. Pomagala bi jim sicer analiza kosti, ki pa je precej draga in zanjo nihče noče plačati. So pa povedali, da nihče izmed poznavalcev morskih bitij ne pozna niti ene živali s podobnimi rogovi.

Nenavadna žival je precej zbudila tudi domišljijo ljudi. Nekateri tako trdijo, da gre za mutirano ribo, drugi, da je kača, spet tretji govorijo o zmaju.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 13:05 24.avgust 2013.

    Najden v Španiji. Ja morski bik , kaj bi lahko bilo drugega. Če je pa res , je pa precej smešna vaša trditev , da se noben ne zanima uza najdbo. Mislim , da se bodo znanstveniki stepel zanjo.

  • privat 20:29 23.avgust 2013.

    kaj pravijo srbski časniki...??verjetno srbska domača kokoš??