Svet
35 ogledov

Kaj je Vladimir Putin počel v podmornici 83 metrov pod vodo?

Putin v podmornici EPA
Vladimir Putin se je tako povzpel v podmornico s tremi sedeži in se ob obali Krima potopil na dno Črnega morja, da bi si ogledal ostanke več sto let potopljene ladje, ki so jo Rusi odkrili pred kratkim.

Da je lahko videl ostanke bizantinske trgovske ladje iz devetega ali desetega stoletja, se je Vladimir Purtin potopil 83 metrov globoko.

Ruski predsednik se je sicer s podmornico že večkrat podal na dno morja. Tako je recimo raziskoval Finski zaliv, Baikalsko jezero. Na robu Črnega morja se je tudi potapljal – z dna morja je prinesel ostanke grških amfor, za katere je njegov predstavnik za medije priznal, da so bili tam nastavljeni.

Putin v podmornici | Avtor: EPA EPA
Putin v podmornici | Avtor: EPA EPA

 

 

 

 

 

 

 

Ko je bil pod vodo, se je pogovarjal z Medvejevim

Ko si je ogledoval ostanke ladje, se je Putin po radijski zvezi pogovarjal s premierjem Dimitrijem Medvedjevom. Dejal je, da upa, da bo trgovska ladja razkrila podrobnosti ruskega razvoja.

"Čudovito izgleda. Veliko predmetov in različnih amfor je raztresenih okoli ladje," je dejal Putin.

Putin v podmornici | Avtor: EPA EPA
Putin v podmornici | Avtor: EPA EPA

 

 

 

 

 

 

 

Ko je prispel na površje, ga je najprej objel Medvedjev, nato so ga pozdravila še načelnik generalštaba in obrambni minister.

Ko je ruskega predsednika eden od novinarjev vprašal, če je smiselno trošiti denar za takšne podvige, glede na to, da je rusko gospodarstvo v škripcih, mu je Putin odgovoril, da upa, da bo s potopom pritegnil sponzorje, ki bodo podprli delo strokovnjakov, ki preučujejo podrobnosti nastanka države. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • principiumnovum 16:40 19.avgust 2015.

    Žurnalovci, jaz ne vem, ali si vi sproti zmišljujete te članke ali kaj? Ravno ta Putinov potop sem gledal po televiziji, kjer je televizija RT predvajala dolgo oddajo v angleščini o tem potopu, in sicer od Putinovega prihoda, njegovega nagovora ...prikaži veča zbranih in odgovarjanja na vprašanja ter njegovega, pa takšnih traparij ni tam nihče spraševal, kot jih vi tukaj omenjate. Ravno obratno. Pričakale so ga trume množic ljudi in ga navdušeno pozdravljale, zato je šel tudi mednje in se z njimi slikal ter se pogovarjal. V Sloveniji (od Tita dalje) še nisem videl kakšnega našega politika, ki bi ga s takšnim navdušenjem naši ljudje pričakali in se želeli slikati z njem. Popolnoma ste popačili ta dogodek. Krimčani so bili navdušeni nad njegovim obiskom, prav tako tudi znanstveniki, ker ima Ruska vlada več posluha zanje kot je imela Ukrajinska.

  • mph 16:28 19.avgust 2015.

    In srečo kot imamo, se sigurno ne bi pokvarila in ostala na dnu. :-)

  • Papaja Popi 16:22 19.avgust 2015.

    Tudi marsikdo od nas bi se šel tako potopit.