Vizita za živali > Novice
160 ogledov

Kaj je vzgajanje in kaj razvajanje

Bretonski ptičar Profimedias
Prepoznate razliko med tem, kdaj vzgajate psa in kdaj ga le razvajate? Alfakanovci na brezplačnem seminarju ...

“Vzgajati pomeni psa naučiti vse uporabne vaje, ki bodo psu in nam pomagale do lepšega sobivanja. Navezati dober stik s psom, ga socializirati in pripraviti na življenje v našem okolju,” nam je pojasnil Jure Pribičevič iz Alfakana.

Razvajati psa pa po njegovi razlagi pomeni, da mu nudimo tisto, kar ni nujno dobro za psa, se pa mi ob tem počutimo bolje. “Na primer hranjenje psa pri mizi, življenje brez mej, omejitev in tako dalje. V tem primeru lahko pride do napačnh vedenjskih vzorcev in imamo potem precej neprijetnosti,” opozarja.

Brezplačen seminar

Jure bo sicer o vzgoji in razvajenosti psov več povedal na brezplačnem seminarju Dobro vzgojen in zdrav pes, ki bo v sredo 19. aprila iob 17.00 v prostorih Zavarovalnice Triglav na Verovškovi 60 b. Seminar vključuje praktični prikaz vaj z Alfakanovimi štirinožci, inštruktorji Alfakana pa bodo na voljo za pogovor o vseh dilemah v zvezi z vzgojo ali z vedenjskimi težavami, ki jih imate s svojimi psi. Med drugim boste izvedeli, kaj je cilj vzgoje psa, ali pes sploh potrebuje razvajanje in kako na najlažji način doseči svoje cilje pri vzgoji psa. Na dogodek se morate predgodno prijaviti TUKAJ

Ob tem Jure opozarja, da lahko nekatere razvade pripeljejo do velikih problemov. “Gre za vse tiste razvade, ki jih ljudje počno, da bi kompenzirali svojo odsotnost in pomankanje kvalitetnega časa preživetega s psom. Potem pa mislijo, da bodo zamujeno lahko “kupili” s priboljški, življenjem brez omejitev, permisivno vzgojo in tako dalje,” nam je pojasnil. Na seminarju bodo predavali tudi strokovnjaki s področja zravljenja sklepnih obolenj pri psih.