Magazin > Lepota & telo
67 ogledov

Kaj jesti, če veliko sedite

avokado Shutterstock
Živila, ki bi jih morali jesti, če veliko sedite.

Sedenje slabo vpliva na prebavo in krvni pretok, zato je verjetnost za nastanek sladkorne bolezni in srčno-žilnih težav pri osebah, ki večji del dneva sedijo, višji. Če spadate v to skupino, je zelo pomembno, da se po službi gibate, pomagajo pa tudi določena živila.

Oreški in ribe
Strokovnjakinja za prehrano Piya Tony Vacharasanee je v pogovoru za 'Eat this' tistim, ki opravljajo pisarniška dela, položila na srce, da na svoj jedilnik vključijo oreščke in ribe. Ta živila namreč vsebujemo omega 3 maščobne kisline, ki vplivajo na presnovo. Mandeljni so tudi bogat vir vitamina E, ki ščiti celice in poskrbi za sijočo kožo. 

Ananas
V ananasu je veliko bromelain, ki zmanjšuje vnetja. Sadje je polno vitaminov (C, E in A) in mineralov. Uravnava tudi kislinsko-bazično ravnotežje v telesu.

Avokado
Avokado vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, ki poskrbijo za celice v mišicah in pomagajo v boju z maščobo na trebuhu. Avokado poleg tega vsebuje veliko hranil in vlaknin.

Česen
Zmanjšuje vnetja v telesu in uravnava raven sladkorja v krvi.

Jagode
Flavonoidi zmanjšujejo vnetja, krepijo imunski sistem, zmanjšujejo verjetnost nastanka srčno-žilnih bolezni in nekaterih vrst raka ter pozitivno vplivajo na celice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.