Magazin > Lepota & telo
86 ogledov

Kaj jesti, ko je vroče?

solata Profimedias
V poletnih mesecih je zaradi visokih temperatur naš apetit veliko manjši kot sicer. Ob tem vam predlagamo nekaj živil, ki se priležejo, ne glede na to, kako vroče je zunaj.

Jogurt s sadjem
Idealna kombinacija za zajtrk v zelo vročem vremenu. Sadje, ki ima v sebi veliko vode, pomaga pri hidrataciji telesa. V poletnih dneh smo hitro premalo hidrirani, saj se bolj potimo.

Zelenjava
Tudi zelenjava uravnava hidratacijo telesa, torej sezite po sočnih solatah iz zelene solate, paprike, paradiižnika, kmare ali česa drugega. Lahko pa si pripravite solato, kjer zmešate različno zečenjavo, dodate oreščke ali meso, avokado ali limonin sok. Ideja za kosilo!

Pečen krompir
Ogljikovi hidrati pomagajo pri boju proti vročinski izčrpanosti. Zdravniki priporočajo majhne obroke, ki vsebujejo ogljikove hidrate, ki skrbijo za uravnovešeno raven krvnega sladkorja in uravnava telesno energijo. Drugi ogljikovi hidrati, ki jih priporočajo so: pečen fižol, riž, sadje, jogurt, mleko … Čeprav je to najbrž zadnja hrana, na katero pomislite v vročini, pa je vseeno priporočljiva, saj pomagajo tudi pri znojenju, ki ohlaja telo.

Tatziki ali guacamole
Lahek namaz iz jogurta in kumaric ali avokadov namaz sta idealna za vroče dni. Vzemite vrečko koruznega čipsa, najljubšo omako oziroma namaz in se najejte z lahkim prigrizkom.

Lubenica, melona, poletno sadje
Tako kot zelenjava je tudi poletno sadje idealno za vroče dni. Poleg tega, da boste dobili dovolj tekočin v svoje telo, vas bodo odžejali in hkrati nasitili.

Smoothiji
Jogurt ali voda, sadje po želji, limonin sok in žlica medu. Zajtrk, malica ali samo posladek. Idealna hrana za poletje. Notri lahko vržete še nekaj kock ledu in vaš „zvarek“ bo postal poletni koktejl.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.