Magazin > Lepota & telo
62 ogledov

Kaj lahko jemo pred spanjem in hujšamo

med žlica Shutterstock
Pred spanjem ni zdravo jesti, še posebno ne med dieto. Z naslednjo navado pa lahko shujšate.

Sodeč po zadnjih odkritjih dve žlici medu tik pred spanjem pomagata pri hujšanju.

Fruktoza v medu je gorivo za jetra in spodbuja izločanje hormonov za presnovo. Ta proces obnavlja tkiva v telesu, medtem ko spimo, pa izgorevajo tudi maščobe. Samo dve žlici medu na dan bosta zelo pomagali tako pri zdravju kot pri videzu, najboljši učinek pa bo takrat, ko se bomo držali načrta vsakodnevne prehrane.

Med se že stoletja uporablja kot hrana in zdravilo v skoraj vseh kulturah, ki so ga poznale. Je naravno sladilo in je zelo hranljiv – vsebuje vrsto vitaminov B  (B1, B2, B5 in B6). Dve žlici medu pred spanjem (lahko ga pojeste po žlički ali primešate v vroč napitek) vplivata na ohranitev uravnotežene ravni sladkorja v krvi, hormoni poskrbijo za regeneracijo telesa, maščobe pa izgorevajo.

Da bo izguba odvečnih kilogramov karseda učinkovita, pa ne pozabite še na telovadbo in zdravo prehrano. Izjemno pomembna je sprememba življenjskega sloga, brez katerega bo vsak trud za vitko linijo zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.