Zdravje > Aktualno
114 ogledov

Kaj naj oblečem? Ta dilema nam vzame 17 minut na dan

omara, garderoba, oblačila Žurnal24 main
Saj poznate tisti stavek:"Kaj za vraga naj oblečem?"

Kakšno je vaše jutro? Se zbudite prej in si v miru vzamete čas za jutranja opravila ali vstanete pol ure preden odrinete od doma. Kakorkoli že, drama pred garderobno omaro je zjutraj že nekaj običajnega, predvsem za ženske. Saj poznate tisti stavek:"Kaj za vraga naj oblečem?"

Da to še kako drži, je pokazala britanska raziskava, ki ugotavlja, da ženska zjutraj v povprečju porabi v 17 minut, da najde opravo, s katero je zadovoljna. Drama pred omaro nam tako vzame kar štiri dni in šest mesecev na leto.

V anketi britanske trgovske verige Marks & Spencer, v kateri je sodelovalo dva tisoč moških in žensk, je kar 62 odstotkov predstavnic nežnejšega spola odgovorilo, da se zjutraj spopadajo z "neracionalnimi izbruhi jeze", navaja Daily mail, vse zaradi čevljev, kril, nogavic...

Moški pred omar | Avtor: Profim Profim

O jutranjem besu oziroma metanju oblačil po sobi je poročal tudi vsak peti moški, ki je sodeloval v omenjeni anketi. 

Petnajst odstotkov vseh izprašanih  je navajalo, da jim iskanje oblačil lahko pokvari dan, vsak deseti  pa zaradi tega zamuja v službo. 

Kljub stalnemu občuteku, da nimamo kaj za oblečt, omara v povprečju vsebuje 152 kosov oblačil in 44 odstotkov je takšnih, ki jih redno nosimo, še navaja Daily Mail.

Ženska pred omaro | Avtor: Profimedias Profimedias

Organizirajte omaro

Ločite poletna in zimska oblačila, kar pomeni, da ne sezonska oblačila pospravimo v vrečke. Če ste torej med tistimi, ki porabite kar nekaj minut, da najdete na primer primerne nogavice, je čas da temeljito prevetrite omaro.

Iz omare izločite vsa oblačila, ki jih v naslednjih šest mesecih nikakor ne boste oblekli. Pregled na ponudbo bo tako veliko veliko, kar pomeni, da boste prihranili veliko časa v jutranji naglici, ko večkrat ne vemo, kaj obleči.

Oblačila razvrstite kategorijah in ne po barvah, skupaj naj visijo obešalniki, na katerih so krila, pa tisti, na katerih so obleke, srajce...

Kar se kategorij tiče, lahko oblačila zložite tudi glede na namen: službena, vikend oblačila, popoldanska... Tudi tako bo omara preglednješa, kar pomeni več časa, da v miru popijete prvo jutranjo kavo.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.