Zdravje > Življenjski stil
89 ogledov

Kaj najbolj skrbi vas?

Skrbi Profimedias
Zaradi skrbi naj bi izgubili več kot pet let življenja, najpogosteje nas skrbi zaradi službe, pa tudi zaradi zdravja naših dragih.

V povprečju nas skrbi uro in 50 minut na dan, kar je skoraj 13 ur na teden. Pri starosti 64 let naj bi se oseba sekirala že štiri leta in enajst mesecev, s starostjo pa ta številka še naprej skokovito narašča.

Do teh ugotovitev so prišli britanski znanstveniki v okviru raziskave, ki jo je naredilo podjetje Rescue Remedy.

Zaradi skrbi ne morejo spati 

Raziskavo so naredili na 2.000 Britancih, od tega jih je kar 84 odstotkov priznalo, da so izgubljali ure spanca zaradi skrbi. Več kot šestdeset odstotkov ugotavlja, da so skrbi negativno vplivale na dobro počutje, drugi pa so priznali, da so skrbi pripeljale tudi do prepirov s partnerjem, težav pri interakcijah z drugimi ljudmi in celo do izgube službe.

Tretjina vprašanih svoje skrbi rada zaupa drugim, četrtina jih pa raje zadrži zase. Med najpogostejšimi tridesetimi razlogi za skrbi, ki nam kradejo spanec, so služba, finančne težave, strah pred zamujanjem, strah, da bomo zamudili na javno prevozno sredstvo. Zanimivo je, da nas pogosteje skrbi za slabo zdravje bližnjih, kot pa za naše lastno zdravje.

Ne manjkajo niti skrbi zaradi terorizma, staranja staršev, samskega stanu, zdravja hišnega ljubljenčka in skrbi o tem, kaj moramo obleči za v službo.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.