Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Kaj nam pripravljajo televizije

Miša Molk in hči Ula Furlan Žurnal24 main
TV Slovenija bo pri novostih razvedrilnega programa med drugim stavila na Mišo Molk in Ulo Furlan, Planet TV na Jasno Kuljaj in Špelo Jereb, na Pop TV pa o lastni produkciji razen serije Mamin dan še molčijo.

Kaj vse nas čaka v letu 2014, je težko napovedati, je pa zato vsaj približno jasno, kaj na področju razvedrila pripravljajo naše televizije. Na TV Slovenija bodo od oktobra dalje v osrednjem sobotnem terminu ob 20. uri na 1. programu stekle štiri nove ciklične razvedrilne oddaje, ki so po besedah direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja še v razvoju. To pomeni, da še vedno potekajo tudi dogovori z avtorji in izvajalci, je pa zato kljub temu že znanih nekaj imen in naslovov, ki so bili potrjeni s sprejetjem Programsko-produkcijskega načrta.     

M. (M in pika), Poldnevnik in NPU 

Najopaznejša novost bo pogovorni šov M. (M in pika), v katerem se bo Miša Molk pogovarjala z znanimi in neznanimi gosti različnih poklicev in starosti ter poleg osebnih pripovedi odstirala fenomene družbe in tabuje, sestavni del oddaje pa bo tudi šov, ki bo umeščen kot ponazoritev z gostom povezane tematike. Iz oddaje Zaigraj še enkrat, sam, v kateri sta gledalcem čas krajšala Jure Godler in Tilen Artač, bo pod imenom Poldnevnik izšla satirično-parodična sobotna poznovečerna oddaja z istima voditeljema. Poldnevnik bo podoben svojemu predhodniku, le da bo za približno polovico krajši in da bo v njem več skečev in imitacij, kot redna rubrika pa bo v njem ostala tudi animirana serija Jebovlje. NPU oziroma Nedeljsko popoldne z Ulo, ki ga bo vodila Ula Furlan, bo magazinska studijska oddaja družinskega tipa, v katero bodo poleg intervjujev z gosti vključeni prispevki s področja mode, športa, glasbe, kulture, družabne kronike in znanosti, v njej pa se bodo predstavljali tudi videokolumnisti, glasbeniki in drugi ustvarjalci

Panika! za valentinovo

Poleg domačih razvedrilnih oddaj bo nekaj novosti tudi v igrani produkciji, saj bo TV Slovenija začela snemati dva celovečerna filma, ki bosta na spored verjetno prišla šele prihodnje leto. Prvi bo drama o ljubezenskih dilemah mladih Štiri stvari, ki jo bo po vsej verjetnosti režiral soavtor scenarija Miha Knific, drugi pa kriminalna drama o močnih ženskah Dekleta ne jočejo Matevža Luzarja. Medtem ko bomo na Knifica in Luzarja morali še počakati, na nacionalko že ta teden prihaja prvi del slovenske nanizanke v režiji Petra Bratuše in z Matijo Vastlom v glavni vlogi Življenje Tomaža Kajzerja, ki je na plan za pokušino pogledala že na silvestrovo, zares pa se bo s prvim delom začela 7. januarja.

Čez dva meseca, natančneje za valentinovo, bo po naših informacijah prišla na spored tudi težko pričakovana Panika!. Črna komedija v režiji Barbare Zemljič, ki je film posnela po priljubljenem romanu Dese Muck in z njo požela navdušenje na lanskem Festivalu slovenskega filma, z varanjem in laganjem glavne junakinje Vere morda ni najprimernejša tema za valentinovo, je pa film brez dvoma vreden ogleda, saj že dolgo ni bilo tako dobre slovenske komedije, kot je prav Panika!.

Ježkovo leto, Pričevalci in Pozabljeni

V oziranju nazaj se bo TV Slovenija spomnila na Franeta Milčinskega - Ježka. Ker bomo konec leta 2014 praznovali 100-letnico njegovega rojstva, se mu bodo na nacionalki poklonili s serijo glasbenih spotov, ki bodo zaživeli v moderni preobleki in z interpretacijami aktualnih slovenskih glasbenikov, na sporedu pa bosta tudi dokumentarni film o Ježku in adaptacija gledališke igre, ki nosi njegovo izročilo. Zgodovinsko bo obarvana tudi oddaja Pričevalci, ki bo dokumentirala spomine na polpretekla obdobja nacionalne zgodovine, Pozabljeni pa bodo ponudili serijo dokumentarnih portretov, ki bodo osvetlili zgodovinski spomin na življenje in delo soustvarjalcev iz našega duhovnega, znanstvenega in umetniškega prostora.

Poleg Zmenka na slepo še dve novi na Planetu

Jasna Kuljaj | Avtor: Milan Simčič Milan Simčič

"Vsekakor bo na Planet TV tudi v letu 2104 poudarek na slovenskih oddajah oziroma lastni produkciji. Vseh podrobnosti še ne razkrivamo, vsekakor pa lahko slovenski gledalci pričakujejo veliko slovenskih oddaj in šovov. Že januarja začnemo s prvim, nato prvi val pride spomladi, drugi pa jeseni," so o produkciji za leto 2014 povedali na Planet TV. Januarja na to televizijo tako prihaja resničnostna oddaja Zmenek na slepo, ki jo bo vodila Jasna Kuljaj, pripravljajo pa še dve novi oddaji lastne produkcije, ki bosta štartali konec januarja ali v februarju. Eno od njiju bo vodila Špela Jereb, ki je doslej vodila vreme, druga pa, kot pravijo na Planet TV, za zdaj ostaja še skrivnost. Poleg omenjenih novosti se bo v tem letu sicer nadaljevala narodno-zabavna oddaja Raketa z Boštjanom Romihom, z oddajo Moj dragi zmore bosta v tretjo sezono stopila Nina Osenar in Miha Brajnik, po vsej verjetnosti pa se bo na tej televiziji znova zgodil tudi prenos Viktorjev 2013.

Mamin dan na Pop TV

Mamin dan | Avtor: Pro Plus Pro Plus

"V 2014 vstopamo produkcijsko močni, tako z glavnimi asi kot novostmi," je vse, kar so sporočili iz medijske hiše Pro Plus, pod katero delujejo televizije Pop TV, Kanal A, Oto, Brio in Kino. Tako ni jasno ne, katere od razvedrilnih oddaj prihajajo ali se poslavljajo, ne to, kaj bo na sporedu od tujih serij. Znano je le da na Pop TV kmalu prihaja nova domača nadaljevanka Mamin dan. Serijo, ki je posneta po istoimenski izraelski uspešnici, bo režiral Matevž Luzar, scenarij zanjo je napisal Nejc Gazvoda, glavno vlogo v njej pa bo imela igralka Janja Majzelj.

Komentarjev 2
  • ALFABET 14:54 05.januar 2014.

    prosim če mi kdo napiše, način da se rešim plačila teh 12 eur na mesec. Ne bom jih gledala, ne bom jih prenašala, itak so zanič in skorupirani do konca kot vsa smetana v SLO. Sram me je v kakšni ...prikaži več državi živim, mislila sem da smo veliko boljši od RUSIJE!

  • allstarr111 14:12 05.januar 2014.

    Oho ho ho. kar dva rodova že na državni fojki :) grem stavt da bo tud unukinja TUD mela službo na RTV. kwaj to fajn auu. Mami se bo pogovarjala z ljudmi na TV, ko seveda ne bo v vsakoletnih ...prikaži večih pripravah n EURO popevko. TOP ŠIT program za katerega plačamo kar nekaj 10 mio iz proračuna.ssSuper, kako se dobi tam ŠIHT za 3 generacije ?