Magazin > Horoskop in Numerologija
25 ogledov

Kaj nas čaka novembra

Lili Sorum Anže Godec
Intuicija je naša najboljša prijateljica. Jo upoštevamo?

November bo spominjal na mesec februar, kajti razum in čustva se bodo kresala. A tokrat ne preko odnosov, temveč preko doživljanja nas samih. Torej, naš duhovni jaz se bo ''prerekal'' z našim Egom. Energija *jaz jaz* bo seveda v nasprotju z duhovnimi načeli in najvišjim dobrim za vsa živa bitja. Saj poznamo izrek: ''Za moje najvišje božansko dobro''. V tem času se bomo učili delovati v najvišje božansko dobro vseh vpletenih, ne le nas. Zavedajmo se, da smo povezani; da smo del Enosti, Celovitnosti.

No, del celovitosti je tako belo kot črno, tako tisto, kar dojemamo kot dobro kot tudi tisto, kar dojemamo kot slabo. Umetnost je stopati po srednji poti, učiti se tako z ene kot z druge strani. Ni bele brez črne, mi sami pa ustvarjamo celotni barvni spekter, ki je vmes.  To je naloga čustev.     
Čustva so rezultat naših pričakovanj, prepričanj, ki pa so le skupek misli. Če nekaj dojemamo kot slabo, napačno ali krivično, nas boli. Poglejmo, kako zelo so si različne navade, norme po svetu; kako zelo različni načini dojemanja življenja. Zakaj muslimanska ženska ni ljubosumna, ampak sprejme drugo ženo kot normalno?  Torej, prevetrimo svoja lastna pričakovanja in jih ne postavljajmo na oltar naših mislih.

Kaj pričakujemo? In zakaj? S kako pravico? Smo trmasti? Razmislimo.
Ego. Tudi Ego se bo oglasil. Želel si bo imeti prav. Tudi potreba po soju žarometov bo sem ter tja močnejša. Nasprotja se privlačijo, pravijo. Kaj vas konkretno privlači na vašem nasprotju? Bi si želeli biti bolj ne-vi? Imate željo po svojem nasprotju? V kakem pogledu, situaciji, … ?

Življenje je pot, je energija in čudovita izkušnja. Je mavrica vseh barvnih odtenkov. Prava čarovnija je znati občutiti vsak trenutek in odtenek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.