Magazin > Lepota & telo
774 ogledov

Kaj se dogaja v ženskem telesu, ko neha seksati?

tečna ženska, seks Profimedias
V življenju nas spremljajo različna obdobja, med drugim tudi takšna, ko nekaj časa vmes nismo spolno aktivni.

Zmanjšan libido

Ko ženska nekaj časa ne seksa, se njen libido znatno zmanjša, pravi seksualna terapevtka Sari Cooper.

Vaginalne stene se sprostijo

Te težave imajo največkrat ženske, ki so že v menopavzi: „Če starejše ženske nimajo rednih spolnih odnosov, se soočajo s problemom sproščenih vaginalnih sten. Ko spet začnejo seksati, je to lahko za njih zelo boleča izkušnja.“

Manjša vlažnost

Podobno kot pri libidu, tudi to največkrat velja za ženske v menopavzi. „Mlade ženske, ki so v svojih 20. ali 30. letih imajo veliko estrogena, ki poskrbi za vlažnost vagine. Pri ženskah, ki so starejše od 60. let pa je estrogena zelo malo, zato je tudi vlažnost manjša,“ je povedal ginekolog Robert Schneider za Irish Mirror.

Boleče menstruacije

Ko ženska manj seksa, se lahko zgodi, da bo v času menstruacije imela več krčev in bolečin v predelu jajčnikov in križa. „Maternica je mišica in veliko žensk med orgazmom doživlja krčenje maternice, kar povzroča hitrejše izločanje krvi med menstruacijo. Krči se zmanjšajo, kri pa se hitreje izloča iz telesa,“ pravi Schneider.

Manjša nevarnost spolnih bolezni

Ne samo, da je nevarnost spolnih bolezni znatno zmanjšana v času, ko ne seksate, zmanjšana je tudi nevarnost različnih okužb sečil, poudarja dr. Robert Schneider.

 
Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 21:51 14.maj 2017.

    Kaj se dogaja v ženskem telesu, ko neha seksati? OTROC