Magazin > VIP
23 ogledov

Kaj zdaj čaka malo princeso?

Kate Middleton Profimedias
Včeraj dopoldne je na svet privekala nova britanska princesa. Njeno ime še ni znano, je pa znan njen naziv.

Žena britanskega prestolonaslednika Williama, vojvodinja Catherine, je včeraj povila drugega otroka. Princ George je dobil sestrico, a njeno ime še ni znano. Vojvodinja je Georgea svetu pokazala dva dni po porodu, malo princesko pa smo lahko videli še isti dan, saj je Kate bolnišnico zapustila komaj 10 ur po rojstvu hčerke. Več o tem TUKAJ.

Družinica se je odpeljala v Kensingtonsko palačo, kjer bo ostala dva dni, nato pa se bodo za nekaj tednov prestavili na podeželje, na posestvo Ammer Hall.

Kot je znano, je britanski dvor napovedal, da si bo Kate po drugem porodu privoščila daljši porodniški dopust kot prvič, ko je že zelo kmalu spet začela z javnimi nastopi. Kate prve tedne ne bo sama. Williamov očetovski dopust traja do junija.

Ji bo ime Diana?

Ime malčice še ni znano. Na razglasitev bo verjetno treba še malo počakati. George je ime dobil dva dni po rojstvu, pri princu Williamu pa so ime izbirali en teden. Še dlje so morali Britanci čakati na Charlesovo ime. Razglasili so ga en mesec po njegovem rojstvu.

Na stavnicah sta najbolj popularni imeni Alice in Charlotte, a tudi Elizabeth, Victoria, Diana, Frances in Alexandra so na vrhu seznama najpopularnejših imen. Znan pa je otrokov naziv – princesa cambriška.

Krst princese bo verjetno čez tri mesece. Nosila bo repliko obleke, ki jo je na krstu imela najstarejša hči kraljice Victorie leta 1841. Do leta 2004 so člane kraljeve družini krstili v originalni obleki.

Komentarjev 1
  • 4krogci 16:02 03.maj 2015.

    ¸Kaj jo čaka? mmm ene 80 let lagodnega življenja na racun davkoplačevalcev, ogromno zabav,voznja v dragih autih, dogovorjena poroka,...