Slovenija
27 ogledov

Kar 12 tisočakov za blato?

semedelska promenada, mulj Suzana Kos
Neuradno. Policija naj bi za 12 tisočakov naročila posebno analizo mulja.

“Zadeva se še vedno preiskuje, zato ne moremo podajati podrobnejših informacij,” so bili kratki na koprski policijski upravi, ko smo preverjali informacijo, da je policija v sklopu preiskave del pri urejanju Semedelske promenade naročila tudi dodatno analizo mulja, izčrpanega z morskega dna. Zanjo naj bi plačala 12 tisoč evrov, rezultati pa naj bi bili glede onesnaženosti skrb vzbujajoči.

“Jaz se tam ne bom kopal. Biološko je dno ubogo, in že to je pokazatelj, da življenjske razmere tam niso dobre,” je komentiral Robert Turk s piranske enote zavoda za varstvo narave. Spomnimo, ugibanja glede prisotnosti težkih kovin, nevarnih za zdravje, ki naj bi se v morje v preteklosti iztekle skozi izliv Badaševice (med drugim iz Tomosa), so se že pojavljala. Na koprski občini pa so trdili, da analize, ki so jih naročili oni, hude onesnaženosti morskega dna ne potrjujejo.

Dubrovnik v Kopru

Ob promenadi naj bi po napovedih koprskega župana nastala najsodobnejša plaža na Jadranu, na katero bodo prihajali celo gostje iz Dubrovnika.


Z morskega dna so izčrpali 20 tisoč kubičnih metrov mulja, na njegovo mesto pa naj bi navozili 50 tisoč kubičnih metrov belega rečnega proda. “V teh dneh ravnamo zemljino ob promenadi, med prodom in morskim dnom pa bomo namestili posebno geomrežo za zaščito proda,“ napoveduje Ante Guberac iz Grafista, ki je opravil večino del.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 09:00 14.marec 2012.

    še nedolgo tega se je sredi promenade v morje iztekala kanalizacija...in nikoli v zadnjih desetletjih se tam ni nihče kopal!!!!!!!... že to pove vse o Dubrovniku v Kopru...je kdo imel interes, da se tam na veliko dela? alo, policija!!!

  • 1111 08:38 14.marec 2012.

    ...v to "škifeco" naj se gresta kopat Popo in njegov sluga iz Grafista...