Slovenija
134 ogledov

Kaj smo googlali v letu 2016?

Google Pixel mobilni telefon EPA
Google je objavil letošnjo listo najbolj iskanih pojmov na Googlu.

Googlova lista med drugimvključuje najbolj iskane besede, osebe, recepte, novice, filme, glasbenike ter vprašanja.

Najbolj iskana beseda je bila Pokemon Go, sledile so iPhone 7, Donald Trumpe, Prince in Powerball in David Bowie. Med novicami so ljudi najbolj zanimale ameriške volitve, olimpijske igre, brexit, streljanje v Orlandu, virus Zika, Panama Papers, Nica, Bruselj, streljanje v Dalasu ter potres v Kumamotu

Osebna imena in priimki, ki so bili leta 2016 najpogosteje vpisani v iskalnik so: Donald Trump, Hillary Clinton, Michael Phelps, Melania Trump in Simone Biles.

Leto 2016 je bilo tudi leto, ki so ga obeležile številne smrti slavnih oseb. Med njimi so se najbolj iskali Prince, David Bowie, Christina grimmie, Alan Rickman in Muhammad Ali

Najbolj iskane besede | Avtor: google+ google+

Žal na seznamu posameznih držav, iz katerih je razvidno, kako so googlali njeni prebivalci, ni Slovenije. 

Kakšna vprašanja so najpogostejša?

So pa zanimiva tudi vprašanja, ki so se najpogosteje vpisala v iskalnik. Med njimi so: "Kako zavezati kravato?", "Kakšen je moj IP naslov?", "Kako narediti screenshoot v Macu?", "Kako igrati Pokemon Go?", "Kako napisati prošnjo za delo?", "Kako vzeti pesem iz YouTuba?", "Kako hitro shujšati?", "Kako napisati živjenjepis?", "Kakšno bo danes vreme?", "Koliko je ura?", "Kaj je ljubezen?", "Kaj je gluten?" in "Kakšen je smisel življenja?".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.