Magazin > Odnosi in prosti čas
662 ogledov

Kaj ste po starodavnem egipčanskem horoskopu?

egipt, risbe Profimedias
Egipčanski horoskop ima 12 znakov, ki so poimenovani po egipčanskih bogovih, razen enega, ki je poimenovan po reki Nil.

Nil (1.7. januar, 19-.28. junija, 1.-7. september, 18.-26. november)

Prvi znak egipčanskega horoskopa je Nil. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so zelo strastni do življenja. Konfliktom se raje izognejo, če se le da. Radi sanjarijo o možnostih, ki jih ponuja življenje. Najbolje se ujamejo z Amon-Rajem in s Setom.

Amon-Ra (8.-21. januar, 1.-11. februar)

Ljudje, rojeni v tem znamenju, so rojeni vodje. Svojih čustev ne kažejo in so zelo samozavestni. Stremijo k najboljšim rezultatomn, ki jih lahko dosežejo in so zelo dobri motivatorji svojim prijateljem in podrejenim. Uspešni so v službi mentorja ali svetovalca. Najbolje se ujamejo z Nilom in Horusom.

Mut (22.-31. januar, 8.-22. september)

Mut je znak materinstva. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so naravni negovalci in so odlični partnerji. So zelo logični in praktični. Odlično se znajdejo kot odvetniki, zdravniki ali učitelji. Najbolje se ujamejo z Amon-Rajem in Totom.

Geb (12.-29. februar, 20.-31. avgust)

Rojeni v tem znamenju so prijazni in občutljivi. Zaupajo svoji intuiciji, njihova čustva so zelo pod vplivom stvari, ki se dogajajo okoli njih. So veliki okoljevarstveniki in se zavedajo, kakšen vpliv ima človek na naš planet. Najbolje se ujamejo s Setom in Horom.

Oziris(1.-10. marec, 27. november – 18. december)

Ljudje, rojeni v tem znamenju, imajo dve strani svoje osebnosti. Po eni stran so zelo močni, po drugi pa zelo čustveni in občutljivi. So neodvisni in z velikim navdušenjem dosegajo svoje cilje. Imajo veliko energije. Najbolje se ujamejo z Izido in Totom.

Izida (11.-31. marec, 18-29. oktober, 19.-31. december)

Rojeni v tem znamenju so zelo neposredni, brez dlake na jeziku. Radi razšiščijo stvari, do točke, ko ni nobenega nesporazuma več. So zelo zaščitniški in materinski do tistih, ki jih imajo radi. So energični in igrivi. Najbolje se ujamejo z Ozirisom in Totom.

Tot (1.-19. april, 8.-17. november)

Tot je bog modrosti. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so odlični v razreševanju problemov. Imajo dober spomin in nikoli ne pozabijo, če jim je nekdo kdaj pomagal. So zelo romantični in vedno iščejo stabilno in ljubečo zvezo. Najbolje se ujamejo z Basteto in Izido.

Hor (20. april – 7. maja, 12.-19. avgust)

Rojeni v tem znamenju imajo veliko poguma. Velikorat tvegajo, da bi lahko dosegli svoj cilj. Radi imajo vse vajeti v rokah in hrepenijo po varnosti. So zelo optimistični. Vedno želijo biti najboljši, kar se le da. Najbolje se ujamejo z Basteto in Gebom.

Anubis (8.-27. maj, 29. junij – 13. julij)

Rojeni v tem znamenju ljubijo samoto. So zelo strastni in potrebujejo čas, da lahko razmišljajo o sebi, da so introspektivni. Ljubijo mirna okolja. Njihova čustva so lahko zelo močna, a njihova dejanja so zelo mirna in nadzorovana. So zelo samozavestni. Najbolje se razumejo z Basteto in Izido.

Set (28. maj – 18. junij, 28. september – 2. okrober)

So perfekcionisti, ki nenehno hrepenijo po spremembi. Težko jih zadržite na enem mestu. So dobri sogovorniki in ljubijo biti v središču pozornosti. So zelo družabni in imajo radi izzive. Najbolje se ujamejo z Gebom in Nilom.

Bastet (14.-28. julij, 23.-27. september, 3.-17. oktober)

Rojeni v tem znamenju iščejo mir in ravnotežje v svojem življenju. Imajo zelo dober očbčutek za 'branje' ljudi in naravno sposobnost zaznavanja pravih motivov tistih, ki ga obdajajo. Privlačijo jih okoljevarstvene vede in metafizika. Najbolje se ujamejo s Sekhmeto in Horusom.

Sekhmet (29. julij – 11. avgust, 30. oktober – 7. november)

Sekhmet je boginja vojne in levja boginja. Rojeni v tem znamenju so zelo prizemljeni in inteligentni. Najbolje se znajdejo na mestih avtoritete. So perfekcionisti in imajo odličen občutek za poštenost in pravico. Odlično se znajdejo v vlogi sodnika ali direktorja. Najbolje se ujamejo z Basteto in Gebom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.