Magazin > Horoskop in Numerologija
110 ogledov

Kaj števila povedo o nas?

Žurnal24 main
Vas zanima, zakaj s partnerjem ne najdete skupnega jezika ali zakaj svojih ciljev kljub trudu ne morete uresničiti? Vprašajte numerologijo LiLi SoRuM.

Mnogi se v današnjem svetu počutijo utesnjeno in izgubljeno. Ker ne vedo, kako naprej, se po nasvete zatekajo k vedeževalcem, astrologom in numerologom.

Ker so te vede tudi v Sloveniji vedno bolj priljubljene, smo v rubriki Magazin odprli numerološki kotiček, v katerem sodeluje numerologinja LiLi SoRuM , ki vam bo brezplačno odgovorila na vprašanja in vam pomagala iz trenutnih težav. Če bi se radi bolje spoznali in ugotovili, zakaj se vam določene situacije v življenju ponavljajo, zakaj ne morete doseči svojih ciljev ali najti ljubezni svojega življenja, je numerološki kotiček pravo mesto za vas.

Numerologija je živa in diha z nami


Koliko časa se že ukvarjaš z numerologijo?
Z numerologijo se ukvarjam že kakih pet, šest let. Težko točno opredelim začetek, ker se je v mojem življenju začela pojavljati postopoma. Na začetku bolj kot neka radovednost in igračkanje.


Na vaša vprašanja bo odgovarjala numerologinja LiLi SoRuM.

Kako si začela in zakaj te je numerologija tako prevzela?
O numerologiji sem veliko zasledila v knjigah o feng shuiju, s katerim se tudi že dolgo ukvarjam. Nekega dne je mimo mene priromala bukla, v kateri je bila numerologija resnično dobro razložena. Najprej sem seveda izračunala osebna števila zase in za svoje bližnje. Takrat sem ugotovila, da so števila res nekakšni kazalniki človeških globin. Moj prvi odziv je bil Uau!, ker mi je numerologija stvari razložila na neki nov način, ki mi je dajal veliko vpogledov. Danes sebe veliko bolje razumem in se pač prilagajam temu, kar sem. Morda bi podobno dosegla s kakovostnim psiholoških testom, a mene je do tega pač privedla numerologija. Mnogo ljudi, ki imajo mojo analizo, lahko pove podobno zgodbo. Velika prednost se mi zdi tudi dejstvo, da je numerologija zelo uporabna tudi v vsakdanu.

Kaj sploh je numerologija?
Izogibam se stereotipni razlagi, da je to veda o številih. Numerologija je živa in diha z nami. Če jo primerjam z nam bolj znano astrologijo – astrolog si ogleda naš rojstni datum, uro in kraj rojstva ter s temi podatki oblikuje našo natalno karto, iz katere prebere naše značilnosti in napove neke smernice našega življenja. Numerologija uporabi kot vir ime, priimek in datum rojstva ter v petih osebnih številih zelo ozko opiše osebo in njene lastnosti. Potem so tu še druga števila, ki orisujejo druge stvari. V nasprotju z astrologijo lahko z numerologijo ugotovimo, kako na nas vplivajo naslov, ime službe, telefonske številke in podobno.

Kakšna je razlika med numerologijo in vedeževanjem?
Zelo dobro vprašanje. Numerologija ni napovedovanje prihodnosti. Numerologija podaja smernice. V tem je podobna tarotu. Lahko nam pove, ali je določeno obdobje ugodno za posel ali za družinski čas. Ponuja nam lahko tudi več različnih izračunov za prihodnost – morda so najzanimivejša obdobja vrhuncev in izzivov, ki nam povejo, kaj lahko dosežemo v določenih obdobjih svojega življenja, na katerem področju je poudarek našega razvoja, kje ležijo naše najboljše možnosti za uspeh in pa kakšne so možne ovire ter izzivi, s katerimi se bomo soočali. Numerologija ne napove dogodkov, temveč stanja. Vedno smo mi tisti, ki s svojim ravnanjem izoblikujemo dogodke.

Za numerologijo so pomembna različna števila. Kaj nam ta povedo o nas?
Tako je. Numerologija pozna veliko različnih izračunov. Najpomembnejša so naša osebna števila, ki nam podajajo oris nas samih. Meni osebno je bilo sprva najbolj zanimivo Število osebnosti, ki pove, kako nas dojema okolica, kaj si drugi mislijo o nas. V sklopu osebnih števil izvemo, kaj so naši darovi, v čem smo dobri, kakšen je naš namen ali poslanstvo, kaj so tiste reči, zaradi katerih se naše srce stopi, kaj nam največ pomeni, kaj nas čaka, ko končno dozorimo, kako se bo razvijalo življenje v starejših letih, ko bo naša osebnost izoblikovana … Obenem si lahko ogledamo življenjske lekcije, ki so naše učno gradivo in pa karmične dolgove, ki razlagajo naša dejanja, ki niso bila najboljša in zaradi katerih smo na neki način "zapufani" in se nam težavne situacije ponavljajo v življenju. Poleg tega poznamo izračune, ki se ukvarjajo tudi z napovedovanjem prihodnosti ali razlago preteklosti – za katerikoli dan v našem življenju lahko imamo izračun.


Če je neko število močno prisotno v našem življenju, ima lahko tudi vplive, ki niso dobrodošli.

Kako si lahko ljudje pomagajo z numerologijo?
Vsekakor se mi zdi najpomembnejše dejstvo, da se lahko spoznajo na nežen ter neboleč način. Ni vrtanja po nekih dogodkih, da bi razumeli, zakaj je bilo neko obdobje težavno za nas. Poleg tega je zavedanje, kdaj se nahajamo v obdobju, ki je naklonjeno na primer poslu, lahko zelo blagodejno, kajti takrat je čas za podpis pogodbe, iskanje nove službe in podobno, ker nam bo teklo kot po maslu. Vsi poznamo obdobja, ko nam nič ne gre in imamo občutek, da cepetamo na mestu. Takrat vibracije in naša energija tečejo v drugo smer.

S kakšnimi težavami se ljudje zatekajo k tebi po nasvet?
Največkrat želijo razlage o določenih obdobij v življenju. Zanimajo pa jih tudi dokaj preprosta vprašanja, kot so: "Imam izpit, kako bo šlo?" Poleg tega je numerologija čudovito orodje za spoznavanje namena določenih odnosov v našem življenju – po posebnem postopku se izračuna vpliv ene osebe na drugo; kaj nam prinaša v življenje, zakaj je določen odnos morda težaven in se dve osebi nikakor ne moreta spraviti na isto valovno dolžino. Tukaj bom pripomnila, da iz izkušenj vidim, kako je pomembna usklajenost števil v romantičnih zvezah. Vse osebe, ki imajo bogat in srečen zakon, imajo običajno izjemno uravnovešena števila. Načeloma pa se ljudje najprej odločijo za splošno analizo, da dobijo nek uvid in občutek, kaj vse jim numerologija lahko nudi.

Komu bi svetovala spremembo imena?
Osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so spremenili svoje ime in spremembe v njihovem življenju so zelo opazne. Poudarila pa bom, da numerologija ni magični urok. Ni obleka, ki jo zamenjaš, ker ti življenje, tako kot je, ni všeč. Kdor jo uporablja kot orodje v svojem duhovnem in osebnostnem razvoju in se zaveda njenih vplivov, bo s spremembo imena privabil v svoje življenje tiste vplive, ki mu morda manjkajo ali pa ga podpirajo v tem, kar si želi doseči. Zavedati pa se moramo, da nam nobeno delo ni prihranjeno.

Katero število je po tvojem mnenju najugodnejše (najboljše)?
Nobeno število ni dobro ali slabo, ugodno ali pa ne. Vsako število je celota zase, ki nosi v sebi določene vplive, ki so pač med seboj različni. Če je neko število močno prisotno v našem življenju, ima lahko tudi vplive, ki niso dobrodošli. Enka na primer simbolizira samozavest, vztrajnost in inovativnost. Kadar je premočna, pa smo lahko trmoglavi, ne pustimo drugim do besede, silimo z glavo skozi zid, da dokažemo svoj prav, četudi se motimo. Če je na primer ni, pa smo običajno previdnejši v sprejemanju novitet, neradi se zadev lotevamo sami in podobno. Seveda pa so v izračunih določena števila ugodnejša od drugih. Na primer osebe s številom 8 v Številu življenjske poti, Številu zrelosti ali Številu usode so rojeni poslovneži in nimajo problemov s financami. Osebe, ki so pod vplivom števila 3, so večni dobrovoljčki, optimisti, ki imajo večkrat več sreče kot pameti in tako naprej …

Kaj bi rekla skeptikom, ki horoskope in numerologijo označujejo za hokuspokus?
Naj pridejo po svojo analizo, ha ha ha … Vse je odvisno od načina, kako so jim tovrstne vede predstavljene. Vem za primere, ko horoskop pišejo ljudje, ki nimajo potrebnega znanja ter izkušenj, in verjamem, da se spoštovanje do horoskopov, numerologije, tarota in podobno tako izgublja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.