Magazin > Lepota & telo
2752 ogledov

"Kaj ti pomagata kariera in denar, če si na koncu neplodna?"

teden mode Iryna Osypenko Nemec Anže Petkovšek
Potem ko je prejšnji teden svet šokirala pripoved urednice Vogua, ki je razkrila, da je videla, kako manekenke jedo papirnate robčke, nam je naša manekenka Iryna Osypenko Nemec zaupala, da je bila sama priča podobnemu početju.

Po članku, da manekenke jedo papirnate robčke, nam je Anela Šabanagić razložila, da tega še ni videla, Iryna Osypenko Nemec pa je bila priča skoraj enakim zgodbam, kot jih je doživela urednica Vogua. "Vse to sem videla na lastne oči, a sama tega nikoli nisem počela. Videla sem, kako so dekleta jedla vato, namočeno v sokove, ki se v trebuhu nato napihne in daje občutek sitosti. To je grozljivo. Dekleta ne jedo po nekaj dni, izgubijo menstruacijo in zdravo barvo kože ... S tem se ne gre šaliti."

Iryna je ob tem dodala, da sama nikoli ni niti pomislila na kaj takega, saj ima dober metabolizem in dobre gene. Kaj pa če ne bi imela te sreče? "Če bi morala zaradi kariere posegati v svoje zdravje, bi se ji najverjetneje odpovedala. Zdravje je na prvem mestu, česar se ne zavedamo, dokler ga imamo. Kaj ti pomagata kariera in denar, če si na koncu neplodna?"

Svoje modele svari pred pastmi

Priljubljena manekenka, ki je poročena s politikom Matjažem Nemcem, ima že nekaj časa lastno manekensko agencijo in svoje modele že od samega začetka svari pred podobnimi pastmi. "Povem in razložim jim, kakšne so lahko posledice nezdravega prehranjevanja in stradanja, kaj jih lahko čaka, če se lotijo takšnih oblik hujšanja. Učim jih zdravega življenja, ne samo tega, kako se pravilno prehranjevati, temveč tudi vsega ostalega, kar pride zraven," nam je še razložila in dodala: "Nočem imeti slabe vesti in nekega mladega dekleta, ki je povsem neizoblikovano, poslati v Milano, kjer si lahko uniči zdravje in psiho."

Sicer pa je zelo ponosna na svoje modele, ki so uspešni tudi v tujini, eden od njih pa je tudi otvoril ponedeljkovo revijo na tednu mode.

Komentarjev 5
  • NejaS 18:04 10.april 2013.

    Oprosti, poznam jih ene deset, ne bi mogla rečt, da poznam vse, ali pa da so iste. Zato te prosim, povej mi, kakšne so.Zganjaš ksenofobijo, ob tem si pa nesposoben/nesposobna napisat stavek upoštevajoč slovenski pravopis. To res veliko pove o ...prikaži več tvoji logiki, odnosu in inteligentnosti.

  • kwakwa 16:53 10.april 2013.

    vemo tudi kakšni smo Slovenci, a ne? fouš in žleht

  • kapibara 16:45 10.april 2013.

    Glede stavka v naslovu, pa naj govori zase, na pa za slovenska dekleta..