Magazin
39 ogledov

Kaj vino pove o vas?

vino Shutterstock
Vino, ki ga najraje pijete, lahko pove o vas več, kot mislite. Stavite na kozarček rdečega, belega ali pa si najraje privoščite rose?

Takšno vprašanje so strokovnjaki med drugim postavili 2.000 sodelujočim v raziskavi, ki so jo v Veliki Britaniji opravili za French Wines with Style, poroča Daily Mail.

Rdeče vino

Ljubitelji rdečega so se opisali kot zanesljivi, sproščeni, močni in inteligentni ljudje. V večini naj bi bili visoko izobraženi – večina naj bi jih imela univerzitetno izobrazbo in dobro plačano delovno mesto. 81 odstotkov sodelujočih v raziskavi je v službi srečnih, zelo ambicioznih in takšnih, ki si v službi želijo napredovati, je 65 odstotkov. V svojih vezah ali zakonih jih je srečnih okoli 80 odstotkov, prav tako je raziskava pokazala, da se ljubitelji rdečega pogosteje odločajo za zakon, pogosteje naj bi si privoščili tudi kozarček te žlahtne kapljice.

Belo vino

Praktični, pametni, sproščeni, a tudi sramežljivi in tihi naj bi bili ljubitelji belega vina, ki so v raziskavi med drugim priznali, da so s pozicijo v službi večinoma zadovoljni, da jim napredovanje ni bistveno, prav tako se manj pogosto odločajo za visoko izobrazbo – diplomo naj bi jih imelo 43 odstotkov. Kozarec vina si najraje privoščijo v sproščenem domačem okolju, pa četudi brez boljše polovice. Kar 85 odstotkov samskih ljubiteljev belega pravi, da se s samskim statusom ne obremenjujejo in da bi brez težav lahko samski ostali celo življenje.

Rose

Za razliko od ljubiteljev rdečega, ki največ stavijo na prave, stvarne medsebojne odnose, ljubitelji roseja prisegajo na socialna omrežja. Priznali so, da statuse na Facebooku preverjajo večkrat na dan. Največ ljubiteljev roseja naj bi imelo srednješolsko izobrazbo, tudi njihove plače so naj bi bile nižje. Sicer pa so tisti, ki najpogosteje izberejo rose, topli in šarmantni, pa tudi glasni in zabavni, še pravijo rezultati raziskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.