Slovenija
17 ogledov

"Kako bi jaz lahko vplival? Telepatsko?"

Janković in Bratuškova Saša Despot
Janković zatrjuje, da na imenovanje Mišiča na čelo Luke Koper ni vplival. Poleg tega meni, da to ne bo zaostrilo odnosov v PS, in ne vidi razloga, da bi Mišiča izključili iz stranke.

Kot je v današnji izjavi za medije pojasnil predsednik PS Zoran Janković, ni z ničimer vplival na odločitev nadzornega sveta Luke Koper: "Nisem se mešal, z nikomer nisem govoril, niti z enim nadzornikom, tako da ne vem, kako bi jaz lahko vplival. Telepatsko?" Po njegovih besedah se nad domnevno političnim imenovanjem Gašparja Mišiča zgražajo tisti, ki so tako že kadrovali.

Zagovarja neodvisnost nadzornikov

Ljubljanski župan je poudaril, da primer Gašparja Mišiča ne bo imel nobenega vpliva na Jankovićevo morebitno kandidaturo za predsednika PS. Kot je dejal, s svojim stališčem o imenovanju novega predsednika uprave Luke Koper ne izraža podpore Gašparju Mišiču, temveč zagovarja neodvisnost nadzornikov.

"Premierka nima lahke naloge"

Janković je dejal tudi, da ne želi špekulirati, kakšni naj bi bili ukrepi, ki jih v zvezi z imenovanjem Gašparja Mišiča napoveduje premierka Alenka Bratušek. Po njegovih besedah ta nima lahke naloge, saj je "zelo jasno povedala, da tudi nobenega nadzornika nikoli ni klicala in ga ne bo, sedaj pa bo posegla v neodvisnost, če bo zahtevala zamenjavo nadzornega sveta".

Nad napovedjo predstavnikov vstajniškega gibanja, da bo gibanje 5. septembra pripravilo protest zoper imenovanje Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke, pa je Jankovića začuden, saj bo po njegovem mnenju to "protest proti temu, da nadzorniki opravljajo svojo funkcijo neodvisno".

Komentarjev 24
  • vladek 07:06 31.avgust 2013.

    Ma ti si telepatska budala in cela PeS stranka

  • ac-dc 11:14 28.avgust 2013.

    Ne žali Chite, prosim.

  • Scott 01:06 28.avgust 2013.

    Vprašaj moške v Kranju, če je to zanjo res tako in tolikokrat težko?No, vsaj v preteklosti...