Avto
2005 ogledov

Pet trikov za trdovratne madeže v avtu

Čiščenje avta Profimedias
Kako očistiti trdovratne madeže v avtu, kot so čokolada, bruhanje, kri ...?

Začetek spomladi je pravi čas za kompletno čiščenje avtomobila. Vsaj tako pomembna kot zunanjost je tudi notranjost avtomobila, saj sta od njene čistoče odvisno udobje in tudi zdravje.

To ne pomeni zgolj klasičnega čiščenja z vakuumskim sesalnikom in bezanju robčkov ter papirčkov izpod sedežev, temveč konkreten napad na vse tipe madežev, trdovratni prah in kar je še podobnih motilcev. 

Nekaj madežev pa je lahko res vztrajnih in pri njih še posebej pri tkanini niti vodni sesalec niti avtomobilska čistilna sredstva ne bodo pomagala kar tako. ADAC svetuje nekaj trikov za nekaj najbolj običajnih scenarijev: 

Madeži sladkih pijač 
Pričnite z vročo vodo, ki bo stalila sladkor. Madež "obdelajte" še s penečim čistilom. Odstranite čistilo in podrgnite do suhega. 

Kava
S penečim čistilom za tkanino močno namilite umazano mesto. Nato ga sperite s čisto vodo, dokler madež ne izgine. 

Bruhanje
Na tkanino nanesite sredstvo za čiščenje in dizenfekcijo in pustite delovati. Na koncu posesajte s sesalcem za mokro čiščenje. Dobro posušite in prezračite. 

Čokolada
Večje delčke odstranite, nato pa mesto zgolj namočite z vročo vodo ter ne drgnite. S čisto krpo osušite. 

Kri
Madež izdatno "obdelajte" s kockami ledu, nato popivnajte s krpo in hladno vodo. Nikar ne drgnite.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.