Šport
40 ogledov

Tako je nastajal svetovni prvak

Nico Rosberg Reševalni pas/Twitter
Nico Rosberg je po naslovu žural in se zahvaljeval.

Nico Rosberg je v nedeljo postal svetovni prvak v formuli 1, s tem pa je ponovil uspeh očete Kekeja, ki je najboljši na svetu postal v letu 1982. Po osvojeni lovoriki se je dirkač, ki ima tako nemško kot finsko državljanstvo, zahvalil za podporo svojim navijačem, s prijatelji, ki so ga z obiskom presenetili na zadnji dirki, pa je tudi proslavil svoje "uresničene sanje".

Da se je vse od malih nog potegoval za uspešno kariero dirkača, je pokazal tudi v videu s katerim se je zahvalil očetu Kekeju in materi Sini. Nico se je sicer rodil le štiri dni po zmagi svojega očeta leta 1985 v Detroitu, večino otroštva je prebil v kozmopolitanskem Monacu. Tam živi tudi sedaj, govori pa poleg nemščine tudi francoščino, italijanščino, angleščino in španščino.

Njegovo življenje je precej drugačno od njegovega velikega tekmeca Lewisa Hamiltona, z Britancem se meri že vse od mladih nog.  Julija 2014 se je Nico poročil z dolgoletno zaročenko in prijateljico iz otroštva Vivian Sibold, leto kasneje pa je dočakal rojstvo hčerke  Alaïe.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.