Avto
344 ogledov

Kako marihuana vpliva na voznike

Vožnja pod vplivom marihuane Youtube
Ameriška televizijska hiša CNN je predstavila poseben test, v katerem so želeli svojim gledalcem pokazati, kako kajenje marihuane vpliva na vozniške sposobnosti.

Potem, ko sta ameriški zvezni državi Washington in Colorado legalizirali marihuano, se je pojavilo vprašanje, kako kajenje marihuane vpliva na vozne sposobnosti, oziroma, koliko jo lahko vozniki pokadijo, da se še lahko varno usedejo za volan vozila. V Washingtonu je ta meja pet nanogramov THC-ja, aktivne sestavine marihuane.

Koliko je omenjena vrednost realna, so se odločili preveriti novinarji CNN-a, ki so v ta namen preizkusili tri voznike, ki uživajo marihuano - dekle, ki kadi redno, voznika, ki kadi ob koncu tedna in osebo, ki kadi le občasno. Vsi so med testno vožnjo imeli v sebi po 0,3 nanograma THC-ja in več. Po pričakovanjih je test pokazal, da z vse večjim številom vdihavanj substance, vozniške sposobnosti padajo.

27-letna Addy, ki je redna kadilka, je na test prišla s trikratno prekoračitvijo dovoljene mejne vrednosti THC-ja. Med vožnjo na poligonu je sicer podrla oviro, a je inštruktor, ki je bil z njo v vozilu dejal, da je vozila dobro in da je ne bi ustavil zaradi slabe vožnje. 34-letni Dylan, ki ob koncih tedna uživa marihuano je prav tako vozil normalno, a se je v v trenutku, ko je imel količino THC-ja nekajkrat večjo od dovoljene, na cesti izgubil, medtem, ko je občasni uživalec, 56-letni Jeff, vozil prepočasi.

Komentarjev 3
  • Chazy Chazz 17:57 01.marec 2013.

    res je :)))

  • mph 16:13 01.marec 2013.

    Nauk zgodbe je, da uživajte marihuano REDNO in ne samo občasno. :-))

  • mkmorfius 08:45 01.marec 2013.

    in kakšen je zdej nauk te zgodbe? Najprej si jih zakadili DO KONCA pol pa pravjo da niso za na cesto... Seveda se strinjam....Drugače pa: Joint na dan prežene zdravnika stran | Živim zdravo ker kadim travo...