Zdravje > Aktualno
63 ogledov

Idealen za počasno grizljanje

granatno jabolko Shutterstock
Granatno jabolko je okusen sadež, ki ga zaradi nepoznavanja uživa premalo ljudi.

Na drevesih in trgovskih policah že najdemo okusna granatna jabolka, ki so tudi izjemno zdrava. Sadež je zrel tedaj, ko je njegova skorja temnejša, pri večini sort temno rdeča. Bolj je skorja rdeča, slajši bo sadež. Ne bo pa nič narobe, če bo sadež še nekoliko zelen in kisel, saj tudi ta vsebuje veliko hranljivih snovi, ki pomagajo tudi proti gripi in prehladu. Pazite le, da skorja nima razpok, saj bo sadež začel kmalu gniti. Tak sadež čim prej pojejte.

Granatno jabolko jeste tako, da ga prelomite in s tem poškodujete čim manj membran. Nato ga počasi lupite. Tako lahko jeste eno seme za drugim, idelani so za počasno grizljanje pred televizijo. Sadež lahko tudi ročno ožamete in naredite sok, ki ga spijete, ali uporabite za dodatek k sladicam, s sokom lahko obogatite marinade ali premažete zrezke in perutničke. Granatno jabolko lahko tudi z roko povaljate, da v njem poči čim več membran. Nato naredite majhno luknjico in noter zapišite slamco, po kateri spijete okusen sok. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.