Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Kako narediti paradižnike okusnejše?

lušt Žurnal24 main
Nedavna študija je pokazala, na kakšen način lahko še ne povsem zrele paradižnike naredimo veliko bolj okusne ...

Recept je preprost: po nakupu jih potopimo v vročo vodo, še preden le-ti dozorijo.

Kemik dr. Jinhe Bai iz oddelka Združenih držav Amerike za agrikulturo je raziskal, ali proces hlajenja, uporabljen med transportom, lahko vodi do paradižnikov brez okusa. V nedavnem eksperimentu je prišel do presenetljivih ugotovitev, in sicer da ogrevanje paradižnikov, še preden so le-ti ohlajeni, izboljša njihov splošni okus. Zeleni floridski paradižniki so bili v omenjenem eksperimentu za le pet minut položeni v vročo vodo, ki je imela nad 51,6 stopinj Celzija. Sledilo je njihov ohlajevanje na sobno temperaturo in nato ohladitev na temperature, primerne za proces transporta. Nato so jih v poizkušanje ponudili 21 prostovoljcem in kar 14 izmed njih je menilo, da imajo ogrevani paradižniki veliko boljšo aromo.

Kakorkoli, omenjena metoda ni pomagala pri kupljenih paradižnikih, ki so že povsem dozoreli: "Zgolj ogrevanje takih paradižnikov ni bilo v pomoč,“ še pojasnjuje dr. Bai, saj ogrevanje ali ohlajanje povsem dozorelih paradižnikov lahko nezadržno potlači njihov okus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.