Magazin > Lepota & telo
77 ogledov

Kako pozimi negovati kožo

Lush, 29.1.2014
1/4
Lush, 29.1.2014
Nega kože pozimi. Poskrbite za naravno zaščito, uporabite olja in maslo.

"Za kožo je pozimi najbolje uporabiti olja in maslo, ki na koži naredijo tanko zaščitno plast, hkrati pa ji še vedno dovolijo, da diha – da vanjo prehajajo kisik in hranilne snovi, iz nje pa se izločajo strupi in odpadne snovi," pravi aromaterapevtka in izdelovalka naravne kozmetike Maja Šantl.

Hranljivo s karitejevim

Eno od najboljših je hranljivo in zaščitno karitejevo maslo, med olji avokadovo, arganovo in olje granatnega jabolka, za občutljivo kožo pa še olje mareličnih jedrc. "Za maksimalno zaščito, obnovo in pomlajevanje lahko vsa olja kombinirate z oljem navadnega rakitovca, ki med vsemi olji vsebuje največ betakarotena in je prava 'bomba' antioksidantov," dodaja Šantlova.

Pelargonija za ravnovesje

Pri suhi koži je poleg bogate hranilne nege ključnega pomena vlaženje, za kar lahko odlično poskrbite s hidrolati. "Pozimi je še posebno priporočljiva rožna pelargonija, saj uravnava delovanje kože in jo varuje pred zunanjimi vplivi, damaščanska vrtnica jo obnovi in ji daje lepo polt, kadilna bosvelija pa jo obnavlja in pomlajuje," poudarja aromaterapevtka, ki svetuje tudi uporabo eteričnih olj. "Za zaščito in obnovo lahko uporabite eterično olje kadilne bosvelije in (ali) sivke, če želite uravnovesiti delovanje kože in izločanje kožnega loja, ki služi kot zaščitna plast, pa uporabite rožno pelargonijo," še svetuje sogovornica.

Nad suho kožo s kokosom

Nežno. "Pri umivanju obraza se izogibajte uporabi vroče vode iz pipe, saj lahko klor kožo izsuši," svetuje Maja Šantl. Zvečer obraz očistite tako, da na vlažno vato zlijte malo jojobinega olja ali olja sladkega mandlja (za suho kožo je odlično tudi kokosovo maslo), nato pa s krožnimi gibi očistite obraz, tudi ličila. "Maščobo in nečistoče do konca očistite z izbranim hidrolatom ali mineralno vodo. Za nego si nato obraz najprej poškropite s hidrolatom nato pa – ko je koža še vlažna – nanesite izbrano maslo ali oljno mešanico in jo nežno vtrite."

Poskrbite za prekrvavitev

Telo. Za prekrvavitev kože in njen zdrav lesk si redno privoščite razvajanje v savni in suho ščetkanje kože, odlično pa je tudi knajpanje. Po kopeli ali prhanju telo natrite z izbranim oljem. Koža naj bo še vlažna, saj se tako olje vanjo lepše vpije in poskrbi za daljšo vlažnost kože.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.