Magazin > Odnosi in prosti čas
1711 ogledov

Kako rešiti jed, ki ste jo preveč solili?

sol Shutterstock
Čisto vsakomur se je pri kuhanju še pripetilo, da je jed enostavno preveč solil. Dokler hrane ne postrežete, se da še vse rešit!

Presoljeno hrano se da k sreči rešiti. Izkušeni kuharski mojstri pravijo, da je trik v kislini; dovolj je, da v jed, ki smo jo preveč solili, dodamo nekaj limoninega soka ali kisa, situacijo bo rešilo tudi nekaj kapljic vina, če recept to dopušča.

Kislina sol neutralizira. Res pa je, da vam hudo presoljene jedi tudi kislina ne bo rešila, saj bo v tem primeru namesto presoljene pač prekisla.

Kuharski mojstri vedo glede preslanih jedi povedati še za en trik, in sicer krompir, ki ga v primeru kremnih ali ostalih juh, ki jih presolimo, zrezanega na kocke skuhamo poleg ostalih sestavin, v primeru omak ali ostalih jedi, pa olupljenega in celega dodamo jedi, jo skuhamo do konca, nato pa skuhani krompir, ki sol veže nase, enostavno odstranimo.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:59 15.september 2015.

    Skuhan krompir nase veže sol? hmm no ja sam s tem je pol kr neki dela. No glede limoninega soka je mogoče vseen boljš da je prekislo kot preslano. Če imaš omako jo pa pač narediš mal več ...v večji ...prikaži več količini se koncentracija zmanjša, odvečno omako pa lahko shraniš za kasneje.

  • BorutK 10:19 15.september 2015.

    Soda bikarbona maybe?