Magazin > Odnosi in prosti čas
34 ogledov

Nosečnost z meditacijo

nosečnost nosečnica Shutterstock
Med baby boomom in v poplavi vseh mogočih nasvetov o nosečnosti se marsikatera bodoča mamica ne znajde, je zbegana in ne ve, kako se spopasti s svojimi občutki.

Poplava informacij lahko negativno vpliva na občutje nosečnice, zato se lahko hitro izgubi v vrtincu pričakovanja okolice in svojih lastnih, kakšna bi morala biti "lepa nosečnica". Pri vsem tem pa je poudarek bolj na zunanjih stvareh. Takšen način pa pelje stran od bistva nosečnosti z odprtim srcem, ki dojema in sprejema nosečnost tako, da se obrnemo navznoter, vase.

Obdobje nosečnosti prinaša priložnost, da se naučimo povezati same s seboj kot tudi z bitjem, ki raste v nas. Da pa se lahko vzpostavi ta iskrena povezava, je treba najprej sprejeti sebe in odpreti svoje srce, da si iskreno dovolimo začutiti sebe, predvsem pa svoje občutke. V tem obdobju lahko občutke, katerim smo se morda do zdaj izogibale, občutimo še intenzivneje. To pa je tudi priložnost, da se z njimi spopademo, jih ozavestimo in spustimo, da odidejo od nas.

Dvome preženite na delavnici

Če težko najdete notranji mir ter preženete slabe misli in občutke, lahko to storite s pomočjo delavnice. Tam vas bodo naučili, kako sprejeti sebe, novo bitje, kako se povezati z njim in kako odmisliti pričakovanja okolice. Delavnice Nosečnost z meditacijo potekajo vsak četrtek od 16:30 do 17:30 na Kalingerjevi ulici 7 v Ljubljani. Namen delavnic je, da se nosečnice notranje umirijo in povežejo same s seboj, odprejo svoje srce in se povežejo z otrokom, ki ga pričakujejo, predajo morebitne strahove pred novo vlogo v življenju kot tudi strahove in dvome povezane z porodom, sprostijo negativna občutja iz otroštva ter okrepijo zaupanje vase in svoje notranje moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.