Magazin > VIP
31 ogledov

Kako so Slovenci udarili mimo

Praznovanje rojstnega dne kraljice Elizabete II
1/18
Saša Despot
Znane Slovenke in Slovenci so na včerajšnjem praznovanju rojstnega dne kraljice Elizabete II na vrtu Vile Podrožnik pokazali, kako dobro znajo upoštevati pravila oblačenja.

Na takšnih visokih vrtnih zabavah, kakršna je potekala včeraj, velja nekakšno nenapisano pravilo, naj se gostje oblečejo formalno s pridihom zabave, kar pomeni: črna ni zaželjena, dame naj se izogibajo preglobokim izrezom spredaj in zadaj, barve ne smejo biti preveč izstopajoče, prav tako ne vzorci. Pete ne smejo biti previsoke, priporoča se polna peta, ki se ne zarije v travo. Tudi preveč nakita in biseri so kiks. Dame se lahko polepšajo s klobučki, obvezne pa so hlačne nogavice, pa čeprav na sandale. Kar se tiče gospodov, pa naj kravate pustijo doma, sicer pa tudi zanje velja, naj se oblečejo sproščeno.

In kako so se odrezali znani Slovenci? Ne ravno najbolje. Opaziti je bilo veliko črnine, kravat, nekatere so s svojimi opravami pretiravale. Le redke pa so se opogumile in si na glavo poveznile klobuček.

"Morali bi se zgledovati po konjskih dirkah"

Včerajšnjo modno izbiro gostov je za nas pokomentirala modna poznavalka in novinarka Manja Plešnar, ki je bila precej razočarana nad videnim. "Gostje so oblečeni precej klasično, saj Slovenci neradi poskusimo kaj novega. Nič ni tako grozljivega, polovica je zagotovo oblečena dogodku primerno. Glede na to, da gre za vrtno zabavo, pogrešam sproščenost in cvetlične vzorce ter to, da se modo vnese tudi v protokolarne dogodke," pravi Manja in ob tem dodaja: "Pri teh protokolarnih stvareh ljudje mislijo, da ne smejo biti modni, a to je čista napaka. Lahko si moden, a še vedno po protokolu. Ne pa, da si čisti kmetavzar iz 90. let. Nekateri imajo res slab občutek za te stvari. Sama sem videla le dve ženski, ki sta bili po mojem mnenju lepo oblečeni."

Modno poznavalko so zmotila tudi prekratka krila, preveč odprti hrbti in nogavice na sandale, ki so številne motile pri hoji. Pogrešala je predvsem klobuke, ki jih Slovenke očitno ne nosijo prav rade. "Morali bi se zgledovati po konjskih dirkah," je še zaključila.

Komentarjev 11
  • Žirafa 18:43 29.junij 2013.

    A zato, ker je kaj priporočala, temu že reklamo dela? Zaplankanci slovenski.

  • Žirafa 18:42 29.junij 2013.

    Raje bele kot oranžne noge. Fuj in fej.

  • Ecaf Koob 23:26 28.junij 2013.

    grdi, umazani, zli?