Vizita za živali > Novice
273 ogledov

Kako ukrepati, če mačka praska pohištvo

Praskanje pohištva Profimedias
Svoji mački kupite praskalnik, pohištvo začasno oblepite v dvoslojni lepilni trak ali poskusite druge alternative.

Mačke lahko s kremplji povzročijo veliko škode v vašem stanovanju. Če vaša mačka rada praska pohištvo, preizkusite enega od devetih nasvetov.

1. Če je vaša mačka že izbrala kos pohištva za praskanje, ga pokrijte s plastično, aluminijasto folijo ali celo dvostranskim lepilnim trakom. Tako bodo spoznale, da njihov "praskalnik" služi drugemu namenu.

2. Mačkom ponudite alternative. Postavite praskalni steber za mačke v bližini pohištva, ki ga je vaša mačka praskala pred tem.

3. Prepričajte se, da je praskalni steber za mačke čvrst, težak in dovolj širok, da ga mačka ne prevrne.

4. Učinkoviti so lahko tudi horizontalni praskalniki. Nekateri so oblikovani tako, da lahko mačka v njem celo udobno leži.

5. Mačke rade vidijo rezultate svojega praskanja oziroma trganja. Prepričajte se, da jim kupite praskalnike, ki jih zadovoljujejo. 

6. S kremplji mačke označujejo teritorij, saj imajo na tačkah žleze, ki oddajo specifičen vonj. Na pohištvo lahko vnesete posebne preparate, ki so podobnega vonja, in prelisičijo mačke, da je teritorij že označen.

7. Medtem ko vašega ljubljenčka še navajate, da ne praska pohištva, mu ne dovolite, da hodi v sobo, kjer praska pohištvo. To še zlasti velja takrat, ko vas ni poleg, da bi ga trenirali. 

8. Prosite veterinarja za hitre napotke, kako obrezati kremplje vašega mačka.  

9. Če ne deluje nič drugega, poskusite s posebno gumo, ki jo namestite na mačje kremplje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.