Avto
8883 ogledov

Kako v minutki odstraniti odrgnino na avtu

Praska Wikimedia
Prelahko, da bi bilo res? A vendar deluje - marsikatera praska in odrgnina na avtu lahko izgine s pomočjo WD-40.

Legendarnega pripomočka, ki naj bi bil v domači škatli z orodjem tako običajen član kot so klešče, ni potrebno posebej predstavljati - sredstvo skrbi, da vse teče, varuje pred rjo, pomaga celo takrat, ko želimo odstraniti kakšen trdovraten madež, denimo sekundno lepilo z rok. 

WD-40 pa se izkaže tudi pri odstranjevanju prask na avtomobilski pločevini. Kaj je hujšega, kot gledati odrgnine na vratih zaradi udarcev ob odpiranju ali pa zaplate barve tujega avtomobila, ki mu ga je je nakopal nespretni manever na parkirišču?

Navodila so enostavna - na očiščeno površino, kjer je praska, nanesemo WD-40, nato pa s papirnato brisačo drgnemo po površini. Za najboljši učinek je smiselno nato površino še spolirati s pomočjo ustreznega mehkega nastavka, ki ga namestimo denimo na klasični vrtalni ali vijačni stroj. 

Vse skupaj ima seveda meje, če se je nekdo denimo pošteno potrudil, ko je s ključem vlekel prek vrat ali pa ko je bila plast barve drugače močno načeta, če je prišo do vdolbine ...

Vsekakor pa ni potrebno zaradi vsake pikice zgubljati živcev in hiteti k avtoličarju ali po drage paste za poliranje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.