Magazin > Lepota & telo
2454 ogledov

Kako varna je maska za obraz, ki je obnorela splet?

črna maska Profimedias
Črna maska iz oglja naj bi bila zelo učinkovita, po objavi videa uporabnice YouTuba pa se mnogi sprašujejo, kako varna je.

črna maska | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Črna maska Shills Acne Purifying Peel-Off Black Mask je najnovejša obsesija modnih blogarjev. Na družbenih omrežjih in YouTubu lahko najdete veliko videov o uporabi te maske za obraz, ki je menda zelo učinkovita pri odstranjevanju ogrcev in drugih nečistoč. Na žalost pa je njena uporaba zelo boleča, kar je v videu pokazala tudi uporabnica Tiff, saj je z obraza ne morete odstraniti z vodo, ampak jo je treba potegniti s kože.

Je vredna bolečin?

Masko sta pod drobnogled vzeli dve dermatologinji in za Health.com povedali, da je uporaba maske varna, lahko pa kožo razdraži. "Maska se ne prilepi le na ogrce, ampak tudi kožo in dlačice na koži. Ko masko odstranite, z njo odstranite tudi zunanjo plast kože in olja, ki kožo ščitijo pred zunanjimi dejavniki. To povzroča bolečine, enako kot depilacija,“ je povedala dr. Melissa Piliang.

Da bi manj bolelo, si pred uporabo umijte obraz in z njega odstranite dlačice, svetuje dermatologinja Debra Jaliman. Obe strokovnjaki uporabnikom poleg tega polagata na srce, da maske ne porazdelijo po celem obrazu, ampak le na predele, kjer so ogrci (nos, spodnji del čela in zgornji del lic).

Maska iz oglja je še zlasti primerna za osebe, ki imajo akne, saj koža po njeni uporabi ni več tako mastna. Po uporabi na obraz nanesite blago vlažilno kremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.