Vizita za živali > Novice
127 ogledov

Kako vem, da je maček predebel?

Maček Profimedias
Če želite ugotoviti, ali ima vaš kosmatinec prekomerno težo, ga boste morali dobro pogledati.

Mačka mora jesti toliko hrane, da ohranja svojo dnevno izgubo energije, ne da se jim pri tem pojavi odvečna telesna maščoba. Če ima vaša mačka prekomerno telesno težo, jé preveč, to pa skrajšuje življenjsko dobo in vpliva na zdravje oziroma počutje živali.

Čutite rebra?

Skrbniki svoje mačke vidijo vsak dan, zaradi česar je težko oceniti, če mačka jé preveč, poleg tega pa je idealno težo živali težko določiti s številko, saj obstaja veliko pasem, ki se razlikujejo v velikosti. Če želite ugotoviti, ali ima vaš kosmatinec prekomerno težo, ga boste morali dobro pogledati.

1.     Mačka poglejte s strani, od blizu in od daleč. Okrog pasu bi morali zaznati manjšo gubo. Ko pogledate od zgoraj bi morali videti razliko v telesu za njegovimi rebri, saj imajo mačke trebuh ožji od prsnega koša. Če te razlike ne opazite, to najverjetneje pomeni, da je maček predebel.

2.     Mačka močneje stisnite ob strani. Pri tem bi morali čutiti vsako posamezno rebro, če jih ne čutite, ima maček preveč maščobnih oblog.

3.     Na bokih in na vrhu repa maček ne sme imeti maščobnih oblog. Ti deli telesa so sekundarna območja shranjevanja odvečne maščobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.