Magazin > Odnosi in prosti čas
572 ogledov

Kako veste, da ste žrtev vampirja

ustnice rdeča barva kri Profimedias
Seveda ne tistega, ki bi vam pil kri, ampak tistega, ki vas čustveno izsesava.

Psihološki vampirji so ljudje, ki so navadno nezreli in egocentrični. Iz soljudi izsesavajo pozitivno energijo in jim vračajo negativno, ker so sebični in plitki. 

Simptomi, ki nakazujejo, da ste žrtev takšnega vampirja, so utrujenost, slabo razpoloženje, želja po prenajedanju, napetost, negativnost. Občutek, da vam vedno nekdo kvari razpoloženje. 

Pet vrst čustvenih vampirjev

Narcisi so zaljubljeni sami vase in pričakujejo, da jih vsi občudujejo in se jim klanjajo. Prepričani so, da imajo vedno prav in da so boljši od drugih. Zaradi tega znajo biti zelo hladni do drugih. Proti njim se borite tako, da ostanete samozavestni. 

Druga vrsta vampirjev s svojo negativno energijo počasi izsesava življenje iz ljudi. Prepričani so, da se jim vse življenje dogajajo slabe stvari in z neprestanim tarnanjem terorizirajo druge. Njegovemu pristopu se uprite tako, da se ne zmenite za njegovo tarnanje, ali pa mu neposredno recite, da tako ne bo rešil nobene težave. 

Tretjo vrsto predstavljajo dominantni ljudje, ki želijo imeti vse pod kontrolo. Zatekajo se h grožnjam in manipulacijam, da bi vi tako storili tisto, kar želijo. Včasih se zatečejo k agresivnim pristopom, znajo pa igrati tudi na karto čustvenega pritiska in vzbujanja občutka krivde. Morate jim dati vedeti, kje je meja in se tega držati za vsako ceno. 

Zagotovo poznate koga, ki lahko neskončno dolgo govori o sebi in svojem življenju. Tudi če boste uspeli povedati stavek ali dva, vas bodo hitro prekinili in nadaljevali z govorjenjem o sebi. Kako se jim izogniti? Težko. Še najbolje bi bilo, če se jim lahko v celoti izognete. 

Zadnjo vrsto predstavljajo ljudje, ki iz vsake stvari naredijo dramo in vidijo probleme tudi tam, kjer jih ni. Najlažje se jih boste ubranili tako, da jih ignorirate.

Kot svetujejo pri The Earth Tribe, za vseh pet tipov velja, da boste z ustrezno govorico telesa storili velik korak v obrambi pred njihovimi poskusi. Vzravnava drža, prekrižane roke in vzdrževanje stika z očmi so obrambni položaj, ki ga ne bodo mogli spregledati.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.