Šport > Moto športi
26 ogledov

Kakršen oče, takšen sin: prva zmaga!

mick schumacher EPA
Prva postaja v karieri voznika v formulah se je za mladega Micka Schumacherja, sina večkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, začela sanjsko.

Mick Schumacher je pokazal, da jabolko res ne pade daleč od drevesa. Tako kot nekoč njegov oče je že v mlajših kategorijah opozoril nase, tokrat z zmago že na svoji prvi dirki nemškega prvenstva ADAC formula 4. Mlajši Schumacher je dobil eno od dveh voženj današnje dirke, na prvi preizkušnji je bil 12.

Prav zaradi njega se je na dirkališču zbralo veliko predstavnikov sedme sile, takšna medijska gneča sicer na dirkah te ravni ni običajna. Čeprav so 16-letnega Schumacherja po treningih in kvalifikacijah obvarovali pred prevelikim pritiskom, se po zmagi le ni mogel izogniti obveznostim, ki jih morajo opraviti zmagovalci dirk.

"Neverjetno, da sem zmagal na tej dirki. Preprosto presrečen sem. Težko opišem svoje občutke," je skušal zbrati svoje misli. Do zmage je prišel po odličnem startu in po dobri taktični vožnji v obdobju, ko je bil na stezi varnostni avtomobil.

Dirkaški konec tedna si bo mladi voznik dobro zapomnil, saj je že v soboto dobil tudi priznanje za najboljšega dirkača novinca v formuli 4. Mladenič je v soboto debitiral z devetim mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.