Magazin > Odnosi in prosti čas
60 ogledov

Kakšnih žensk se bojijo moški?

seks Profimedias
Najnovejša študija o odnosih med moškimi in ženskami je pokazala, da se moški bojijo žensk, ki nastopajo preveč močno in pogumno.

Študija, objavljena v časopisu Evolution & Human Behaviour, je pokazala, da se moški bojijo močnih in pogumnih žensk. Razloge za takšna občutenja so našli v evoluciji oziroma v dolgoletnem običaju, da je moški tisti, ki predstavlja močnejši spol.

Raziskovalci so anketirali 159 žensk in 181 moških v različnih evropskih državah tako, da so jim pokazali sliko obeh spolov v dveh enakih vlogah. Prva skupina je bila slikana med vojnimi napadi in služenju državi, druga polovica pa med opravljanjem humanitarnega dela.

Ženske so bile nad moškimi, ki so bili prikazani kot junaki, popolnoma navdušene. Enak odziv je bil tudi pri moških. Oba spola sta torej navdušena nad moškimi vojaki, ki se bojujejo za dobro ljudi.

Ko pa so jim pokazali slike žensk, ki se bojujejo v vojni, moški niso bili preveč navdušeni. Ženske, ki so pokazale moč in pogum, jih niso seksualno privlačile.

Komentarjev 1
  • 4krogci 17:49 18.april 2015.

    Kdo pa reku da se jih bojimo??? Samo neda se nam z takimi ukvarjat, saj je resnočno takih kot se obnašajo samo 1% ostale pa samo glumijo!!!