Šport
33 ogledov

Kalan iz Ljubljane na Jesenice

Žan Us, hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
V rdečem dresu hokejskega kolektiva z Jesenic bo svojo kariero nadaljeval 23-letni napadalec Luka Kalan,

Luka Kalan, nekdanji član slovenske mlade hokejske reprezentance ter hokejske zasedbe ljubljanske Olimpije v avstrijskem razširjenem prvenstvu ligi Ebel, je novi član kluba HDD Jesenice. V mestu jekla in hokeja bo ostal vsaj eno sezono.

"Ciljev je kar nekaj. Kot sedaj gledam sestavo jeseniške ekipe, sem prepričan, da bomo mlada in hitra ekipa, sposobna premagati vsakega. Znanja bomo imeli kar nekaj, precej pa ga bomo dobili skozi sezono. Kljub temu bi bil zelo vesel uvrstitve v končnico AHL. Nekako je to moj najvišji cilj. Potem si želim dobrih nastopov na vseh ostalih frontah, kjer se bomo borili. Kontinentalni pokal ne poznam, naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca pa bomo vsekakor napadali z vsem orožjem. Tekem in nastopov bo precej in tukaj so moje priložnosti stopiti še kakšen korak naprej v karieri. Zdi se mi, da v Ljubljani nisem več napredoval, da sem nekako stopical na mestu. Na Jesenicah pa sta čas in priložnost za tisto, zaradi česar igram hokej," je za spletno stran dejal Kalan.

Hokejisti Jesenic bodo še drugo leto zapored tekmovali v celinskem pokalu. Zasedbo ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice v skupini C v turnirju na Poljskem v Tychyju čakajo domačini GKS Tychy, madžarski DVTK Jegesmedvek Miskolc ter državni prvaki Romunije Dunarea Galati. Železarji bodo v sezoni 2016/17 tekmovali tudi v novoustanovljeni alpski hokejski ligi (AHL), v kateri bodo igrali še klubi iz Italije in Avstrije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.