Šport > Nogomet
22 ogledov

Goričanom tekma za prvo mesto

domžale Anže Petkovšek
Nogometaši Kalcerja Radomelj in Krškega so se v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Gorica je po zmagi proti Domžalam s 3:1 (1:0) zasedla vrh prvenstvene lestvice.

Goriški nogometaši še naprej ostajajo eno prijetnejših presenečenj in ostajajo v stiku z vrhom državnega prvenstva. Z zmago proti sosedom na lestvici Domžalčanom so se Primorci vsaj za 24 ur zavihteli celo na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Domžalčani so v Novi Gorici hitro doživeli hladen tuš. Benjamin Morel je v šesti minuti izgubil žogo na goriški strani igrišču, Rifet Kapić je z globinsko žogo našel Sandija Arčona, ki je bil prehiter za tekmece in s 14 metrov zabil v spodnji kot za 1:0.

V 61. minuti so varovanci Luke Elsnerja prišli do izenačenja. Marku Alvirju ni najbolje uspelo preigravanje, a se je žoga odbila do Bratanovića, ki si je pripravil prostor za strel in žogo poslal za Sorčanov hrbet.

Domžalčani se niso ustavljali. Dve minuti po izenačujočem zadetku je do novega strela z razdalje prišel Juninho, Sorčan je bil dobro postavljen. Večino drugega polčasa so se domači branili in čakali na protinapad, v 74. minuti pa so izkoristili napako tekmecev in zadeli še drugič. Jure Balkovec je želel podati nazaj do branilcev, Arčon je prestregel žogo, stekel proti Goluboviću in ga premagal.

Domžalsko upanje je dokončno pokopal Kapić. Goričani so v 82. minuti izvajali kot, Miha Blažič je z glavo odbil do Kapića, ki je z vrha kazenskega prostora z natančnim udarcem premagal Golubovića.

Krško z novo točko pred Mariborom

Radomljani z novim trenerjem Janezom Žilnikom bodo še naprej čakal na prvo zmago po povratku med najboljše slovenske klube. A bodo zadovoljni tudi s točko, ki so jo osvojili proti Krškemu, saj so do nje prišli šele v 88. minuti. Kluba sta se sicer na prvoligaških igriščih pomerila prvič, precejšnjo zgodovino imata iz 2. SNL, Posavci imajo štiri zmage, Radomlje dve, tri so se končale z neodločenim izidom, današnja je bila četrta.

Malenkost bolj podjetno so tekmo začeli Krčani, ki pa tekmecev niso resno ogrozili. V 18. in 19. minuti je Filip Dangubić streljal mimo gola, v 21. minuti Dejan Urbanč s prostega strela čez gol, v 23. minuti pa so Radomljani izpeljali akcijo, ki jim je prinesla vodstvo. Zaključil jo je Dušan Stoiljković. Vendar veselje domačinov ni trajalo dolgo. V 26. minuti je Krško dobilo enajstmetrovko, po tem ko je Aljaž Ivačič zrušil tekmeca, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Martin Kramarič.

Izenačenje je dalo Kalcerju nove energije, saj so bili več pri žogi, več so poizkušali, a kaj več kot nekaj polpriložnosti si niso pripravili. V 49. minuti so domači dobro kombinirala, Luka Cerar je na drugi vratnici iskal Nunića, ki pa je bil malenkost prekratek, da bi zaključil. V 51. minuti se je z lepim preigravanjem izkazal Damir Sadiković, zaposlil Kramariča, ta pa je priložnost za 2:1 zapravil.

V nadaljevanju sta obe ekipo poizkušali spremeniti potek tekme, vendar Robi Jakovljević, Luka Pavič in Dangubić niso ogrozili vratarjev Aljaža Ivačiča ali Marka Zalokarja. Prvi je bil nato brez moči v 71. minuti, ko je večino dela opravil Kramarič, podal do rezervista Roka Baskere, ta pa je pet minut po prihodu na igrišče zadel za 2:1.

Vse je že kazalo, da bodo Radomljani ostali praznih rok, nato pa je v 88. minuti prekršek v kazenskem prostoru napravil Baskera. Damir Skomina je še enkrat pokazal na belo točko, strel pa je zanesljivo izvedel Igor Barukčič.

V 90. minuti so imeli domačini priložnost celo za kaj več kot točko, vendar je Kristijan Šipek za las streljal mimo gola.

Prva Liga TS, 7. krog:

Kalcer Radomlje - Krško 2:2 (1:1)
Gorica - Domžale 3:1 (1:0)

Lestvica:
1. Gorica 15 točk (+1)
2. Olimpija Ljubljana 13
3. Domžale 11 (+1)
4. Luka Koper 9
5. Krško 9 (+1)
6. Maribor 8
7. Aluminij 7
8. Celje 7
9. Rudar Velenje 7
10. Kalcer Radomlje 3 (+1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.