Slovenija
1722 ogledov

Kam v bazen, da ne boste odšteli "celega premoženja"

Bazen
Ob koncu šolskega leta so že vsa letna kopališča odprla svoja vrata. Kopanje za štiričlansko družino vas lahko stane tudi prek 50 evrov, a tudi polovico manj, na Gorenjski plaži v Tržiču na Gorenjskem pa le 13 evrov. V Klunovih toplicah se boste lahko kopali za prostovoljni prispevek.

Pregledali smo ponudbo nekaterih letnih bazenov po Sloveniji ter izpisali cene, ki veljajo ob koncih tedna, za odrasle, otroke in štiričlansko družino. Najdražja so termalna kopališča in kopališča z bogatejšim vodnim parkom, najcenejši pa običajni mestni bazeni.

Navite cene v Ljubljani

Najbolj navite so cene v Ljubljani. 16 evrov tako stane celodnevno kopanje za odraslega v kopališču Laguna, dva evra manj je potrebno odšteti med tednom, od ponedeljka do petka. Enodnevno kopanje za vikend za štiričlansko družino (dva odrasla in dva otroka) stane 56 evrov. Za redne uporabnike kopališča, ki se včlanijo v njihov klub sicer ponujajo za 50 odstotkov nižje cene, a včlanitev v klub ni poceni. Članarina za sezono je deset evrov, pri čemer je treba prvič doplačati še dva evra za izdelavo kartice.

11 evrov stane kopanje za odraslega na Koleziji, za družinsko karto do pet oseb boste odšteli 35 evrov. Cene običajnih mestnih kopališče se sicer drugje gibljejo med tri in pol ter petimi evri. Za otroke je, razen na bazenih v Ljubljani, brezplačen vstop do tretjega, oziroma še pogosteje petega leta. 

Družinska karta že za 24 evrov

Če se na bazen odpravlja vsa družina, se splača preveriti, ali na kopališču ponujajo družinsko karto in v kakšni obliki. Večina kopališč ponuja dva tipa družinskih kart: karto za dva odrasla in enega otroka in karto za dva odrasla in dva otroka. Ponekod ponujajo družinsko karto za do pet oseb. Na kopališču Kodeljevo v Ljubljani tako ponujajo družinsko vstopnico za do pet oseb za 24 evrov. Skoraj deset evrov znaša prihranek za družinsko karto (dva odrasla in dva otroka) v termah Ptuj.

Cenik kopanja za vikend (sobota ali nedelja) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Včasih se bolj splača polpenzion

Če se odločite za kopanje v termah, se splača preveriti akcijske ponudbe z nočitvami. Včasih vas bo bivanje s hrano in kopanjem prišlo ceneje, kot če se odločite le za kopanje. Terme zreče recimo ponujajo polpenzion, s kopanjem v termalnih bazenih že od 39 evrov na osebo na noč, kar pomeni dva dni kopanja, v Čatežu pa paket za dve osebi za dva dni, torej tri dni kopanja, za 178 (Žusterna) oz. 187 evrov (Čatež). Otroci do šestega leta bivajo brezplačno, do 12 leta z dodatnim ležiščem ob doplačilu 25 evrov na dan. Otroci do drugega leta imajo brezplačen vstop.

Ugodneje v Paradisu

Medtem ko se v Termah odrasla oseba za vikend ne more kopati pod 15 evrov (enodnevno kopanje), ugodnejšo ceno ponujajo v Termah Paradiso. Med tednom je večerno kopanje možno že za 3,50 evra, triurno kopanje za 4,5 evra, celodnevno kopanje za odraslega pa stane 7,50 evrov, kar je precej manj kot ponujajo druga termalna kopališča. Za vikend bo odrasli sicer moral za dnevno kopanje odšteti en evro več, družino (dva odrasla in dva otroka nad štiri leta) pa bo kopanje stalo 31 evrov. 

Poceni na Gorenjski plaži

Na Gorenjski plaži v Tržiču se boste lahko kopali že za pet evrov, otroci do dveh let imajo kopanje brezplačno, za predšolske otroke boste morali odšteti 1,5, za osnovnošolske pa tri evre. Družina (dva odrasla in dva otroka) se bo lahko ves dan kopala že za 13 evrov. 

Plavanje | Avtor: Profimedias Profimedias

Najdejo pa se tudi kopališča, kjer se boste lahko skopali za majhen prispevek. Takšne so recimo Klunove toplice, ki niso klasično komericalno kopališče. Vstopnine vam ne bodo zaračunali, boste pa za kopanje v škatlico odložili prostovoljni prispevek, s katerim zberejo sredstva za vzdrževanje kopališča.

Morda imate tudi sami dobro idejo za kopanje? Sporočite predloge v komentarju!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ferluci 07:53 26.junij 2017.

    Čatež nima kopališča, kopališče je v Čateških toplicah.

  • Tigercheck Rex 13:29 25.junij 2017.

    Kranjsko kopališče ima celo zastojn ;)

  • Avatar Džoser
    Džoser 17:30 24.junij 2017.

    BRAVO TRŽIČANI ,NI VSE V POŽREŠNOSTI AMPAK PREDVSEM V VESELIH OČEH OTROK,KER JIM TUDI STARŠI Z NIŽJIMI DOHODKI LAHKO OMOGOČIJO KOPANJE.MOČVIRNIKI BI SE BLATO ZARAČUNALI. FUJ IN FEJ!!