Šport
23 ogledov

Kam z vsemi gledalci?

planica letalnica Profimedias
Zgornjesavska dolina je prvi vrhunec ob planiškem prazniku doživela že včeraj, trume obiskovalcev pa bodo v dolino pod Poncami romale vse do nedelje.

Kolone avtobusov v zgodnjedopoldanskih urah na gorenjski avtocesti so napovedovale množičen obisk že za kvalifikacijski dan zaključnega spektakla letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Skoraj 15 tisoč ljubiteljev športa, med katerimi so prevladovali šolarji, je lahko uživalo v sončnem in toplem vremenu, najbolj vztrajni pa so v več kot šestih urah dolgem programu, ki so ga povezovali dobro razpoloženi napovedovalci, lahko spremljali dolge polete.

Norvežani napolnili Kranjsko Goro

Tisti malce manj potrpežljivi so včerajšnje popoldne preživeli v bližnji Kranjski Gori, ki je središče navijaškega dogajanja. Številni tuji obiskovalci iz Norveške, Nemčije in Avstrije so zapolnili tamkajšnje prenočitvene kapacitete, prav tako pa je v nabito polnih lokalih odmevala tuja govorica, najpogosteje norveška. Zatorej ne čudi, da so gostinci terase lokalov okrasili s zastavami udeleženk planiškega spektakla ter svoje kleti napolnili z zalogami piva, ki že od včeraj v tem zimsko-športnem centru teče v potokih.

Kam z vsemi gledalci?

Domačine kar malce skrbi, kako bo vse skupaj potekalo v soboto, ko naj bi se pod letalnico zbralo 30 tisoč navijačev. Organizatorji so odlično poskrbeli za prometno ureditev in obveščanje obiskovalcev, ki bodo ta konec tedna zagotovo postavili kakšen nov rekord, vsi skupaj pa si seveda želimo, da bi novo rekordno znamko postavil tudi kateri izmed tekmovalcev.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 09:27 21.marec 2015.

    Če nisi bil , ne komentiraj . Res pa je , da so pijaninajveč Poljaki , samo tudi drugi jim držijo štango . Vsak se ga ima pravico napiti , to je osebna svoboda posameznika , samo večina se jih ...prikaži več pripravi na pitje zavestno , vnaprej in organizatorji , tudi če ne bi točili piva , ne bi bilo nič boljše !

  • dragec 18:42 20.marec 2015.

    vsem gledalcem zagotoviti VIP vstiopnice

  • OF 14:33 20.marec 2015.

    Da se ponovim, včeraj smo bili s familijo pod Poncami. Bilo je super. Razen parih starih fotrov na parkingu res pijanih, ker so v avtih imeli pripravljeno svojo dozo, na samem prizorišču pa vse OK, redarji in policija prisotni, tako ...prikaži večo da vsa pohvala organizatorju.