Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

"Kamala ne gre na kolena“

Kamala Planet TV
"Že večkrat sem bila namreč izgnana, zato sem verjetno tudi tako zagnana,“ o svojem odhodu iz šova Kmetija: Nov začetek pravi Kamala.

Pred vstopom v šov ste bili precej samozavestni. Izjavili ste celo, da pot do 50 tisoč evrov vodi preko vas. Kje se je zalomilo?
Samozavest je pomembna. Samozavestno lahko tudi rečem, da ne obstaja le ena pot. Na kmetiji ni bilo več prostora za ljubezen, s katero sem hotela priti do 50.000 evrov. Ni šlo več, zato sem se odločila za drugo pot, po kateri korakam do svojega cilja. Če vztrajaš in ne odnehaš, lahko cilj, tudi če vmes zamenjaš pot, dosežeš. Ne sme nas biti sram povedati svoje mnenje in se odstraniti od mize, pri kateri se ne igra z odprtimi kartami. Ker spodbujam ljubezen, nisem želela prizadeti in izdati src svojih sotekmovalcev.

Je bila Kmetija za vas prevelik izziv, kot je to rekla voditeljica Saša Lendero?
Izziv definitivno je bila, neka dogodivščina v neznano. Tudi zato, ker se mi je v enem mesecu življenje obrnilo na glavo. Naredila sem spremembe, sledila svoji intuiciji in sanjam ter bila pripravljena na vse. Jasno in samozavestno izražam svoje mnenje, ne glede na okoliščine. Ne prilizujem se in če je treba tudi odidem. Ni me sram. Ne bojim se neuspehov, saj je uspeh sestavljen iz več neuspehov.

Kako ste se počutili, ko ste morali v roku petih minut in brez slovesa zapustiti kmetijo?
Wow, tega trenutka ne bom pozabila nikoli v življenju. Vrnil me je daleč v preteklost, v srednji vek. Kot bi skupaj z vitezi sedeli okoli mize in bi me nato izgnali, ker sem govorila resnico in se zavzemala za enakost. Vesela sem, da je Saša odigrala to vlogo v mojem življenju. Lahko sem ji zelo hvaležna. Odprla je del moje preteklosti, ki se ponavlja, da bi osebnostno zrasla. Že večkrat sem bila namreč izgnana, zato sem verjetno tudi tako zagnana. Ta trenutek je bil največji test v šovu in celo v mojem življenju, vsaj do sedaj. To je bil test moje čustvene stabilnosti. Ampak Kamala ne gre na kolena in ne bo več senca njena! Ne bom se zgrudila in v solzah potonila, ker sem levinja, ki se bori!

Ste kuharica. Kako je bilo kuhati s tako malo sestavinami?
Res je. Sem umetnica, ki se rada izraža tudi preko hrane. Menim, da so principi uspeha povsod enaki. Če imaš v 100 dneh na voljo malo hrane in moraš 15 osebam skuhati tri obroke na dan, je najbolj racionalno in logično, da kuhaš enolončnice. Če pest krompirja, 2 bučki in 5 kumar položiš v pečico, ne moreš nahraniti 15 ljudi. Ni mi bil izziv kuhati z malo sestavinami, saj znam običajne sestavine pripraviti na različne načine. Večji izziv je bil za 13 mesojedcev kuhati zelenjavne enolončnice (smeh).

Na katero jed v kmetiji ste bili najbolj ponosni?
KMETOLEŠNIK!!! In domači frutolino. Seveda pa tudi na žitno kavo, ki sem jo naredila sotekmovalcem, ker so pogrešali kavo.

Nekateri so se pritoževali. Kako ste sprejemali njihovo kritiko? Je bila hrana res tako enolična?
V tem času smo imeli na vrtu buče, kumare, paprike, blitvo, stročji fižol, majhen krompir, zeleno perje od korenja in peso ter njene liste. To je vse. Njim se je mogoče zdelo, da je bila na mizi vsak dan ista hrana, ker se je zelenjava ponavljala, a temu ni bilo tako. Njihove kritike so bolj letele na to, da ni bilo mesa. Ampak iz tega, kar smo imeli, sem jim delala okusne jedi. Lahko so pojedli vsaj par krožnikov, ker je bil lonec poln. Nihče ne more reči, da ni bilo okusno, kajti lonec je bil na koncu vedno prazen. Če nekaj res ni dobro, tega tudi ne boš pojedel!

Kako ste se razumeli z Darinko, s katero sta si kuhinjo delili?
Z Darinko sva se razumeli odlično. Obe sva temperamentni in srčni. Vsako stvar sva takoj razčistili. V zadovoljstvo mi je bilo kuhati z njo. Nasmejali sva se in skupaj jokali. Ko sem izvedela, da nima več sina, sem ji rekla, da ima mene, ki sem ji lahko ali sin ali hčerka! Naj izbere!

Kako bi opisali njen in kako svoj način kuhanja?
Ona je meni dala ideje za klasiko in stare slovenske jedi, jaz pa sem ji predala nov način razmišljanja, ki govori o tem, da ni potrebe, da se vse dela vedno po istem kopitu. Recimo prepričanje, da je fižol samo fižol in da ga ne moreš pokombinirati z bučami. To vem, samo če fižolu dodamo bučke, nam ga ne bo tako hitro zmanjkalo. 

Nato je za lonce poprijela Jasmina. Rekla je, da ste ji solili pamet. Ste imeli občutek, da ji gredo vaši nasveti na živce?
Jasmini nisem solila pameti, ampak sem ji v dobro cele družine iz izkušenj povedala, kaj je najbolj racionalno, katere stvari je dobro najprej porabiti in koli soli in olja smo doslej porabili. Res je bilo treba 'šparati'. Kuhinja je bila velik izziv in verjetno bo tako ostalo še nekaj časa.

Andrej je rekel, da morate spoznati, da obstaja tudi meso. Kaj pravite na njegovo pripombo?
Jaz dobro vem, da obstaja meso in tudi kašnega okusa je ter na kakšen način se pripravi. Sem pa tudi spoznala, da obstaja bolj prijazen način prehranjevanja do nas samih, drugih in celo našega planeta. Ugotovila sem, da je vse, kar mariniraš, začiniš, soliš, popraš in popečeš na maščobi ali žaru, presneto dobro. Iščemo le okus. In če iščemo okus, potem ni pomembno, ali je pod zobmi dobro marinirana bučka, sejtan ali pa mariniran piščanček.

Zakaj ste veganka?
S punco sva bili najprej vegetarijanki, med pisanjem najinih kuharskih kartic Okusite svoje sanje pa sem ugotovila, da lahko nadomestim tudi vse mlečne izdelke. Malo za tem sva iz zavetišča posvojili dve krasni mačji sestrici, Simho in Luno. Ko sem eno držala v dlani, sem začutila njeno bitje srca. Takrat sem pomislila, kako smo ljudje hinavski. Mačje srce mi je pomembno, kravje pa ne? Kokoš nima srca? Pava ne pojemo, ker je lep, piščancu pa zavijemo vrat. Nočem biti del tega. Srce je srce. Dokler se bodo klale živali, se bodo med seboj klali tudi ljudje! Če lahko zakolješ eno srce, lahko ubiješ tudi drugo. Srce je srce. Ljubi. Občuti strah. Bolečino. In kje vidiš srce? Poglej se v oči! Tam ga najdeš. Vse kar ima oči, ima srce. Jaz sem se odločila raje ljubiti. In nikogar ubiti!

S kom ste v šovu najbolje in s kom najtežje shajali?
Z Mihom sva se odlično razumela. Pogovarjala sva se o sanjah, o viziji, o karieri in o tem, kaj vse bi lahko skupaj naredila. Klemen je moj 'ludi' mali bratec z velikim srcem. Zelo ljubeča oseba se skriva za ranjenim otrokom. Z Laro in Kristino smo si delile lepe, prijetne trenutke. Leon je zelo prijeten fant. Morda ga kdaj pokličem, čeprav imam raje punce. (smeh) Z Denisom sva se šalila, da bova šla skupaj punce osvajat. Z Matejem sva se pogovarjala o smislu življenja. Andrej Z. je moj Bedanc. Z Andijem sva imele debate, kaj paše v lonec in kaj ne. Z Emo sva šele drugi teden razvili boljši odnos. Z Jasmino sva se veliko objemali, ko je rabila objem in je pogrešala družino. Elizabet je zelo razgledana in pametna punca. Za Darinko sem pa že povedala. Vsi so bili super.

Komu najbolj privoščite zmago in zakaj? Kdo ne kaže pravega obraza?
Najbolj bi bila vesela, če zmaga ali Miha ali Klemen. Miha zato, ker ima "jajca“! Zaradi njega bo na naslednjem referendumu družinski zakonik sprejet. Klemen pa zato, ker je res priden, delaven in verjamem, da se je spremenil. Na vprašanje, kdo ne kaže pravega obraza, bi lahko rekla le, da je marsikdo pridobil še en obraz. Sama igra te prisili, da si nadeneš neke vrsto masko.

Kdo ima v sporu Denis proti Andreju Z. prav? Kdo je bil doslej najboljša glava družina in zakaj?
V njunem odnosu imata oba prav. Ker ima vsak svoj prav. Ne smemo pozabiti, da imajo moški dve glavi. In potem nastane problem ega. Čeprav nisem do konca videla, kako je Ema vodila kmetijo, moram reči, da je začela odlično. Je inteligentna in delavna punca, ki se je iz Denisovih in Andrejevih napak veliko naučila.

Kakšna glava družina bi bili vi, če bi dobili priložnost?
Zagotovo lahko rečem, da bi mizo iz kuhinje premaknila ven na travnik, kjer bi vsi skupaj jedli. Glede na to, da ne bi spala v hiši, bi vsak večer ena dekla ali hlapec lahko prespala v moji postelji. Gospodarja moraš ubogat in naredit vse, kar ti reče, a ne?

Kaj se je zgodilo z milom? Verjamete teoriji, da je krava kriva, da je pristalo v vodnjaku?
Če ni bila krava, potem tisti, ki se mu je to zgodilo, ni imel jajc, da se sooči s preostalimi, saj se zaveda, da bi ga pojedli oziroma utopili v vodnjaku.

Vas je motilo, da so se mnogi zmotili pri vašem imenu. Večkrat so vam rekli Kamela namesto Kamala. Od kod prihaja ta vzdevek?
Tega sem navajena, zato me ni motilo. Moje uradno ime je Katerina Gjorgjievska. Napake se začno že pri Katerini, ker mi večinoma rečejo Katarina. O napačni izgovorjavi priimka sploh ne bom začela razlagati …Ljudem sem predlagala, da me lahko, tako kot v Makedoniji, od koder prihajam, naslavljajo s Kate. Pa skoraj nobenemu ni uspelo. Pravili so mi Katja, Kati, Keti … Potem sem predlagala Kamala, a tudi to ni bilo dobro. Eni rečejo Kamela, eni Tamala. Kamala je indijsko ime in pomeni lotos.

Menda načrtujete kuharsko oddajo?
Imam veliko dobrih idej za različne oddaje. Tudi kuharske. Zanima me povezovanje hrane in življenja. Kuhanje v kuhinji in samem sebi. Kako skuhati kreativne jedi in kako si zakuhati slastno življenje po svojem okusu in okusiti svoje sanje. Moje področje je povezovanje kulinarike in osebnostne rasti. Celo svojo življenjsko filozofijo izražam preko kuhinje. Kot na primer to, da za torto ne potrebuješ jajc, jih pa včasih potrebuješ v življenju. Ni stvari na tem svetu, ki je ne bi mogli skuhati.

Prebrala sem, da si želite, da bi za vas izvedela Ellen DeGeneres? Vas mika tujina?
Ja, res bi rada spoznala Ellen. Ko sem izdala kuharske kartice in je zaživel moj kuharski kanal na YouTubu, mi je veliko ljudi pisalo, da jih spominjam na Ellen. Ugotovila sem, da imava res veliko skupnih točk – tudi ona je veganka, ima punco in rada pomaga živalim.

Tujina me mika, zato sva s Katarino na noge postavili mobilno aplikacijo Taste Your Dream, s katero želiva potovati in vanjo dodajati zgodbe s kulinarično vsebino in osebnostno rastjo s celega sveta. En od mojih okusov, ki si jih želim okusit s polno žlico, je: da jaz vidim svet in da svet vidi mene! Grem do Ellen ali Ellen pride sem. Bomo videli. Verjamem, da se oboje lahko zgodi. Slovenija je prelepa in zaenkrat še vedno lahko okusiš pravi "paradajz". Mislim, da bi bila Ellen navdušena tudi nad celim Balkanom.

Komentarjev 1
  • c1305166 09:29 19.september 2014.

    Dogodivščina v neznano?? Kaj še nikoli ni gledala nobenega reality šova? Z ljubeznijo je hotela priti do 50k€? Pa saj ta je zrela za umobolnico. Nič ni narobe z ljubeznijo, ampak da se prijaviš v reality in potem takšne kvasiš ...prikaži več je isto, kot da če greš v politiko in se potem čudiš, da so vsi barabe.