Šport
79 ogledov

Eden glavnih favoritov v bolnišnico

kamil stoch innsbruck Youtube
Poljak Kamil Stoch je po tekmi v Innsbrucku moral v bolnišnico.

Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je s četrtim mestom v Innsbrucku izgubil vodstvo v točkovanju novoletne turneje in ima po novem slabi dve točki zaostanka za zmagovalcem dveh tekem letošnje izvedbe Danielom Andrejem Tandejem.

Stoch, ki je današnjo tekmo končal na četrtem mestu, je nastopil kljub padcu v poskusni seriji, v kateri je utrpel poškodbo rame. Čeprav so ga pestile bolečine, se je odločil, da se bo vrnil na vrh skakalnice in preizkušnjo končal tik pod zmagovalnim odrom.

''Povozil sem luknjo. Občutek sem imel, kot da bi nekdo zgrabil moje smuči. V tem trenutku ne čutim močne bolečine,'' je po tekmi dejal Koch, ki se je preventivno odpravil na pregled v bolnišnico.
''Nahajam se v položaju, ki sem si ga vedno želel. Vedel sem, da bom na razpolago. Upošteval sem vse okoliščine z bolečinami vred. Odločil sem se, da skočim, potem pa bomo videli, kam me bo to pripeljalo. Ne morem dvigniti leve roke, vse ostalo pa je bilo v redu,'' je povedal Poljak. ''Grem na rentgenski pregled rame. Ne čutim bolečine, vendar poskušam mirovati. Ničesar več ne morem povedati. Če sem lahko skočil, potem že ne more biti tako resno,'' je prepričan Poljak, ki pa ne izključuje možnosti, da bi se stanje čez noč poslabšalo.

''Pravijo, da je naslednji dan huje, a morda bo tokrat drugače. Ob sebi imam zelo dobro zdravniško ekipo in verjamem, da nam bo uspelo.''

Odločilna tekma novoletne turneje bo v petek ob 16.45.

Komentarjev 2
  • Žirafa 21:49 04.januar 2017.

    Kvečjemu lahko to pomeni konec sanj o ZLATEM orlu, nikakor pa ne o ZLATEMU orlu.

  • sprehajalec 21:36 04.januar 2017.

    Avstrijci pa Nemci so ga sklatili, bi rekel stare šole komenator xxxAta.