Slovenija
21 ogledov

Kmalu samodejno brisanje objav na Facebooku

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Na družbenem omrežju Facebook naj bi že kmalu lahko nadzorovali kako dolgo bodo vidne naše objave.

Pri podjetju Facebook so pričeli s preizkušanjem sistema, ki bo uporabnikom omogočil, da bodo kar sami določili, koliko časa bodo njihova sporočila vidna drugim uporabnikom priljubljenega družbenega omrežja. To v praksi pomeni, da bodo uporabniki obvestilu lahko vnaprej določili "življenjsko dobo", po izteku pa se bo to samodejno izbrisalo. Sporočilo se bo lahko samodejno izbrisalo že po eni uri od objave, najpozneje pa en teden po objavi.

Novost je trenutno na voljo le uporabnikom na Novi Zelandiji, pa še to le tistim, ki uporabljajo Facebookovo aplikacijo na mobilnem operacijskem sistemu iOS. Novi sistem je trenutno namreč še vedno na preizkušnji, preostali uporabnikom pa bo seveda na voljo le, če se bo izkazal za zanesljivega. Facebook namreč trenutno uporablja že kar 1,3 milijarde uporabnikov širom sveta in že majhna napaka lahko podjetju povzroči škodo v višini več sto milijonov evrov. Sistem za samodejno brisanje objavljenih sporočil naj bi bila po ocenah strokovnjakov vsem uporabnikom na voljo najkasneje do konca leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.