Šport
17 ogledov

Kamnik ne bo nastopil na EP

sport 09.10.13. Alen Sket in Matevz kamnik, slovenska odbojkarja, Slovenia's Ale sport 09.10.13. Alen Sket in Matevz kamnik, slovenska odbojkarja, Slovenia's Ale
Slovenski reprezentant Matevž Kamnik ne bo igral na oktobrskem evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji. Sedemindvajsetletni Mariborčan, ki bo moral še enkrat na operacijo kolena, je svojo odločitev že sporočil selektorju Andrei Gianiju.

Matevž Kamnik je zaradi težav s kolenom in operacije, ki jo je prestal po koncu minule sezone, izpustil tako kvalifikacije za evropsko prvenstvo kot celotno evropsko ligo ter se izbrani vrsti priključil šele na pripravah za evropsko prvenstvo. Eden najboljših slovenskih odbojkarjev je že pred začetkom priprav poudarjal, da še ne ve, kako se bo njegovo koleno odzvalo na obremenitve in da se lahko zgodi, da se bo moral nastopu za reprezentanco odpovedati.

Že pred pripravljalnima tekmama z Brazilijo so se pojavile prve težave, zato proti Brazilcem, ki so gostovali v Ljubljani, Kamnik ni stopil na igrišče, zaradi otekline pa ni nastopil niti na pripravljalnem turnirju v Nemčiji, kamor je z reprezentanco odpotoval, a na tekmah proti Srbiji, Nemčiji in Franciji ni zaigral.

"Poletje sem posvetil rehabilitaciji in trdo delal, da bi se lahko čim prej vrnil na odbojkarsko igrišče, vendar sem že po prvih nekaj treningih čutil bolečine, kakšen teden pred tekmama z Brazilci pa sem moral nekaj treningov celo izpustiti. Tudi v nadaljevanju smo storili vse, da bi se stanje izboljšalo, vendar kot kaže, ni druge rešitve, kot še ena operacija. V tem trenutku ne morem ničesar napovedovati, vem le to, da reprezentanci v tem trenutku ne morem pomagati," je svoje težave pojasnil Kamnik, ki je pred časom že prekinil pogodbo s turškim Arkasom. Za zdaj se od odbojke poslavlja, kako bo v prihodnosti, še ne želi razmišljati. Odvisno bo od tega, kako bo z njegovim kolenom.

Po slovesu Kamnika bo Giani na mestu blokerjev lahko računal le na Alena Pajenka, Danijela Konciljo, Uroša Pavlovića in Jana Kozamernika, ki se bo v sredo, po nastopu na mladinskem svetovnem prvenstvu, pridružil zaključnim reprezentančnim pripravam v Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.