Šport
42 ogledov

Kampl in Celtic v težavah

Kampl Soriano Salzburg Ajax EPA
V 3. predkolu Lige prvakov je zaigralo še šest klubov, ki imajo v kadru slovenske nogometaše. V velikih težavah pred povratnim dvobojem pa je škotski velikan Celtic.

Na prvih tekmah 3. predkola je zaigralo tudi nekaj slovenskih legionarjev, celotni dvoboj svojih ekip pa sta na zelenici prebila reprezentanta Kevin Kampl in Roman Bezjak. Oba sta prejela tudi rumeni karton.

Kampl je z Red Bull Salzburgom gostoval v Azerbajdžanu, Rdeči biki pa so nekoliko presenetljivo klonili proti Qarabağu. Kapetan avstrijskega prvaka Jonatan Soriano je v 77. minuti še izenačil na 1:1, a so 11 minut kasneje gostitelji zabili odločilni gol. Domačini so tekmo sicer končali le z devetimi možmi, en rdeči karton pa so si prislužili tudi gostje.

Brez zadetkov pa se je zaključil dvoboj med Ludogorcem in beograjskim Partizanom. Pri črno-belih je Branko Ilič obsedel na klopi, Bezjak pa se je v napadu zaman trudil prebiti obrambo gostov. Z 0:0 sta se razšla tudi Standard Liège in Panathinaikos. Pri Belgijcih je Martin Milec v igro vstopil šele v 88. minuti. Čeprav ni bil uvrščen v kader za dvoboj z Zenitom, pa je imel kar precej razlogov za veselje Nejc Potokar. AEL Limassol je namreč z 1:0 premagal bogati klub iz Sankt Peterburga.

Že v torek je Debrecen doma z enakim rezultatom ugnal večkratnega udeleženca lige prvakov BATE Borisov. Pri Madžarih sta v prvi enajsterici zaigrala tudi Rene Mihelič in Dalibor Volaš. Prvi je bil zaradi poškodbe zamenjan v 32. minuti, Volaš pa je na klop sedel pol ure kasneje. Takrat so gostitelji že vodili z 1:0.

Daleč od uvrstitve v zadnje kolo kvalifikacij pa je glasgowski Celtic. Ta je sicer v 8. minuti povedel na gostovanju v Varšavi, a je nato Legia že do polčasa zabila dva gola, še dva pa sta padla ob koncu tekme. Poljaki so bili uspešni v 84. in 88. minuti. Blizu napredovanja je zagrebški Dinamo, ki je v gosteh z 1:0 ugnal neugodni Aalborg

3. krog, 1. tekme:

Maribor - Maccabi Tel Aviv                        1:0 (0:0)
Aktobe - Steaua Bukarešta                        2:2 (0:1)
Karabah Agdam - Salzburg                      2:1 (1:0)
Helsinki - Apoel Nikozija                            2:2 (2:0)
Limassol - Zenit St. Peterburg                   1:0 (0:0)
Dnipro Dnipropetrovsk - Koebenhavn            0:0
Grasshoppers Zürich - Lille                        0:2 (0:1)
Standard Liege - Panathinaikos Atene         0:0
Feyenoord Rotterdam - Bešiktaš                1:2 (0:1)
Ludogorec Razgrad - Partizan Torshavn       0:0
Aalborg - Dinamo Zagreb                         0:1 (0:0)
Legia Varšava - Celtic Glasgow                4:1 (2:1)

- včeraj:
Sparta Praga - Malmö                              4:2 (1:2)
Slovan Bratislava - Šerif Tiraspol              2:1 (1:0)
Debrecen - Bate Borisov                           1:0 (0:0)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.